Дали има подходящо време за създаване на дете или ако двама човека са щастливи заедно и искат бебе, просто трябва да го направят без да отлагат? Ели, прегърнала съвсем скоро своята първа рожба, има мнение по този въпрос и го споделя открито... Вярваме, че в историята ѝ всеки може да открие по нещо за себе си. Споделяме ви я така, както я намерихме във Facebook страницата на УСБАЛАГ Селена. Приятно четене! 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Ели е типичният пример как сбъдването на една мечта дава криле за следваща. 

Младата жена е част от екипа ни от почти три години. Когато кандидатства за ембриолог в инвитро клиниката на болница „Селена“, беше написала в CV-то си, че мечтата ѝ е да бъде част от създаването на живота. Беше напът да напусне Пловдив и живота си в града, за да се премести на място, на което ще има възможността да практикува професията си. Веднага разбрахме, че това е енергията, която търсим у хората в екипа на болница „Селена“.  

„Много харесвам работата си! Много ми харесва да помагам на хората да сбъдват мечтата си за детенце!“, разказва Ели днес, но това, което се вижда в очите ѝ, думите не могат да предадат. Защото за нея „това не е работа, а удовлетворение от всеки ден“.

Хвърляне на пъпчето на бебето - поверия и обичаи

След всички емоции, които среща в работното си ежедневие, Ели е разбрала, че подходящо време за създаване на дете няма. Тя вярва, че ако двама човека са щастливи заедно и искат бебе, просто трябва да го направят без да отлагат. Тя вярва, че дори човек да не се чувства готов за дете, родителството се учи. Така, случвайки мечтите на двойките с репродуктивни проблеми, Ели се подготвя за своето собствено родителство

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР 

А то започна на 13 юни, когато в клиниката по акушерство и гинекология за първи път проплака Ангела. Бебенцето дойде с проблемна адаптация, но адекватните грижи на екипа в интензивния неонатологичен сектор на лечебното заведение доведоха до изключително бързото възстановяване на малкото човече. Днес изписахме Ели и Ангела с пожелание да имат вълшебни моменти заедно и да не се застояват твърде дълго вкъщи защото чакаме Ели обратно в екипа.