Моника е на 32 години и поверява първата си бременност на д-р Веселин Дяволов, специалист акушер-гинеколог с над 40 години клинична практика.

Изборът на болница и лекар не е случаен, няколко приятелки на Моника раждат в Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” тъкмо при д-р Дяволов и тя го избира с цялото си доверие. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

На втората фетална морфология разбира, че има миома и че по всяка вероятност, ако образуванието нарасне, ще се наложи цезарово сечение. 

Впоследствие по време на следващите прегледи става ясно, че миомите са две, от които едната с напредване на бременността увеличава размерите си. 

„Д-р Дяволов беше така добър да ми спести някои подробности, за да не ме притеснява. За което съм му много благодарна. Аз не бях чела допълнителна информация и му имах абсолютно доверие. Бременността беше много лека. Цезарово сечение се наложи поради това, че бебето беше застанало с крачетата напред и не се обърна“, разказва Моника.

По време на раждането, докато звучи музика за по-приятелска и спокойна атмосфера, д-р Дяволов едновременно със секциото отстранява и миомата. 

Лекари спасиха недохранено бебе в тежко състояние

„Препоръчвам специалистите на „Майчин дом“, защото тук всяка една родилка е в абсолютна безопасност. Тук работят най-опитните лекари и ако в някакъв момент от бременността се появи усложнение, тук е мястото, където можете да получите отлична грижа и да сте спокойни за живота и здравето на вашето бебе.“

Източник и снимка: Facebook Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”