От екипа на Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” споделиха разказ от първо лице, с който бързаме да ви запознаем. Думите са силни и вярваме, че казаното от тази благодарна майка трябва да стигне до повече хора, защото може да вдъхне надежда, вяра и кураж, може да освети тъмния път на тежката бременност... Приятно четене! 

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Моят Майчин Дом! Той беше моето убежище по няколко пъти и с двете ми бременности! Мястото, на което бях спокойна, сигурна, защитена...

Когато ми откриха коварната прееклампсия и кръвното ми достигаше 210/100 и въпреки терапията, не се подобрявах, бебето не се хранеше, изоставаше с две седмици и всичко което се случваше беше притеснително... тогава д-р Веселин Дяволов взе навреме адекватното решение да извади дъщеря ми още на следващия ден, докато бях за задържане на така до болка познатия вече 5-ти етаж под неговите грижи.

С много тревога и страх през март 2019 г. в 33 г.с., 45 дни преди термина, но изключително здрава и чаровна, се появи Тя - моята принцеса, която нарекохме Александра! 1590 гр. щастие под грижите на екипа на д-р Дяволов и д-р Димитър Митев. Тя прекара 7 тежки дни в кувьоз, на кислород и общ престой в интензивното 22 дни под крилото на проф. Слънчева, доц. Вакрилова, д-р Станислава Хитрова, както и на всички велики акушерки в това отделение. 

Днес тя е палава бъбрива госпожица. 

Майките говорят с 16% по-малко на бебетата си, когато си играят с телефона

Тази година - 2024 през месец февруари, 5 години след най-щастливия и в същото време най-страшен миг, проблемите отново не ме подминаха. Благодаря и на проследяващите ме лекари в патологията, които ми обърнаха нужното внимание докато бях там - д-р Диана Христова, д-р Ибрям, д-р Смаил! На практика нямаше помен от прееклампсията, която предотвратихме с много лекарства и наблюдение, но когато настъпи време за профилактика и терапия и бях спокойна, че всичко е от гладко по-гладко, за броени дни бебето беше останало с редуцирано количество околоплодни води, бактерия, вирусен хепатит, ретардация на плода и сериозен възел около пъпната връв, без да ме притеснява и тревожи, отново в точния момент д-р Дяволов пое всичко в свои ръце...

Контактът майка-бебе е не просто прегръдка, а съвкупност от благоприятни ефекти

Ах, тези златни ръце... С анестезиолог като д-р Шумлева, упойката беше песен за мен.. Второ перфектно секцио от този изпипал всеки детайл лекар, в 34 г.с. и 1900гр., моят син имаше силата да проплаче, когато един ангел на име Анна-Мария Велкова го пое, секунди след като се появи на бял свят! Това момиче е велико, не спря да ме разсейва и успокоява... Последва реанимация, където усмихнато ме пое Анелия Шойлева, след това Екатерина - Катето, която цяла вечер не спря да се грижи... Благодаря на най-милата акушерка на послеродовият седми етаж, а именно Ваня Виденова, за всяка отделена минута към мен, за всяка топла дума. Моят малък Никола, поостана една идея по- малко от неговата кака в интензивно - 13 дни престой и познайте... без нужда от кувьоз, защото си имаше кортикостероидна терапия! 

Актрисата Силвия Петкова - една щастлива майка и жена на 37

Имахме късмета отново грижите и към него да са на ниво и от същите наши любими лекари начело с проф. Слънчева, като този път много топло и човешко впечатление ми направи и старша акушерка Руми Савова, благодаря ти за всичко... Нямах толкова допир до нея първия път, но сега... Адмирации! 

Едни много мили думи получих и от г-жа Диканчева - благодаря за което, мила! Благодарение на всички тези прекрасни ХОРА в бели престилки, днес аз се радвам на здрави деца и съм безкрайно благодарна за всичко, което направиха за мен, за нашето семейство.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Моят апел е: 
Мили майки, не се подвеждайте по скъпите частни болници, не търсете лукс, парите не правят лекаря, това трябва да ти е призвание по сърце и душа, а такива имат само в най- добрата АГ болница в България, а именно Майчин Дом гр. София! Бъдете Благословени!”