Асенка и Мариан Банкович имат обща мечта от 6 години насам - да станат родители. 

"Запознахме се през 2016г. година, по-късно сключихме граждански брак. Любовта помежду ни пламна бързо и до ден днешен е така. След брака започнаха нашите опити за бебче. Цяла година без резултат, което ни подсказа, че е време да се обърнем към специалист.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

След изследвания и прегледи, докторите установиха, че причината да не мога да забременея нормално е тубарен фактор. След тази диагноза разбрахме, че има надежда, и тя е инвитро процедура. И така 2018 година беше първия ни инвитро опит и вече имаме четири неуспешни опита. И в четирите опита губя бебчетата, а вече се изчерпват функциите на яйцеклетките ми.

Вярвам и имам надежда, че ако бъда избрана за реципиент на донорска яйцеклетка и непозната прекрасна жена ми помогне, тази наша така жадувана мечта ще се сбъдне."

Тук се намесват Майки за донорството. Следват срещи, разговори, подкрепа, бебето расте в коремчето на мама и се ражда. Ето и какво споделят от екипа: 

"Бебе Мариан! Той е очакваният подарък за рождения ден на фондация “Майки за донорството”. Честита рожба! 

Да е здрав и благословен! На мама Ася и татко Мариан фондация “Майки за донорството” помогна финансово за инвитро процедура и с дарена частица от донор. 

Средствата бяха събрани на благотворителния базар по време на Дни на донорството 2021 в МБАЛ Надежда. Стъпка по стъпка - ето ни днес. Щастливи сме, че още едно наше семейство се прибира у дома с мечтата си - Мариан

Благодарности на д-р Димитър Цветков, на д-р Павлина Арабаджикова, д-р Даниел Георгиев, д-р Борис Тодоров (ОАИЛ) и екипа на МБАЛ "Надежда"  

35-годишната певица Джеси Джей стана майка на момченце

Ние от “Майки за донорството” благодарим за доверието на донорите, дарителите, на семейството и екипа на Надежда. 

Щастливи, че още една мисия е изпълнена." 

След години в очакване, днес една мечта се сбъдна, има си име, плаче и гледа мило с очи. Добре дошъл, бебе Мариан. Целият свят на мама и тати се побира в теб. Расти здрав, закрилян и добър. 

Източник и снимка: Facebook Донорството е живот / Майки за донорството