“Здравейте!

Пишат ви Христина и Ганчо от град Карнобат. Нашата история започна през 2004 г. с една красива, луда и много голяма любов, която продължава и до днес. Най-естественото продължение на любовта ни, наша мечта и копнеж, беше да си имаме бебе.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Минаха няколко години, а бременност не се получаваше. Тръгнахме по близки лекари и след куп изследвания, отговора им беше: Млади сте, успокойте се и нещата ще се случат!

Наши приятели ни насочиха в клиника в София, при репродуктивни специалисти. Отидохме, направиха ни изследвания и тогава дойде шока… Бяхме с мъжки фактор, а аз на 33 години бях с изчерпан яйчников резерв. Тогава лекаря каза, че без инвитро няма да ни се получат нещата.

При първата процедура трудно реагирах на стимулацията, даже до трансфер не стигнахме, и 4-те ембриончета бяха с фрагментации. Последва нов път – смених лекаря и клиниката. В новата клиника, доктора каза, че нещата при нас не са чак толкова зле. Последва 1 година в пиене на доста витамини и хранителни добавки, за да си подобрим малко стойностите.

Вторият опит пак беше труден, от 7 яйцеклетки останаха 2 ембриончета, резултата на 12 ден от трансфера беше Чхг – 41,след това започна да пада…

След дълга битка, надежда и сълзи, една мечта за рожба оживява

Започнахме трети опит. Не искахме да се отказваме, вярвахме, че ще успеем. Смених клиниката отново. Започнахме при един, после се наложи втори лекар, цветни снимки, хормони, няколко опита на естествен цикъл, за да можем да съберем и замразим яйцеклетки. Резултата отново беше плачевен, нищо не излезе от спонтанните цикли и при трети опит пак не стигнах до трансфер…

Все още не се бяхме отказали. Вярвахме, че и при нас ще изгрее слънце. И тогава се запознахме с настоящият ни Доктор, той ни предложи няколко варианта за действие. Избрахме да направим опит по донорска програма. Стартирахме процедурата, всичко мина добре, на 10 ти ден Чхг – 251,на 12 ти ден Чхг – 480,на 14 ти ден Чхг – 1225… По-щастливи от нас нямаше, докато не прокървих ужасно много и фатално…

След 7-ми инвитро опит - роди се бебе Георги

Но надеждата ни не угасваше, имахме още замразени ембриончета по програмата. Последваха още два трансфера, резултат – биохимична, Чхг с много ниски стойности… И тогава след последния тест се сринах… по цял ден плачех, изпаднах в депресия, не контактувах с никого. Не се обадих и за коментар в клиниката… Нямаше как да продължим напред, нямахме повече сили – финансови, психически и физически. Нямаше и кой да ни подаде ръка да ни подкрепи.

Намерих начин да изляза от депресията и да се взема в ръце, не можех да продължавам да живея така. Започнах много да работя, отново да се срещам с приятели, върнах се към народните танци и другото ми любимо хоби книгите и цветята.

Бебе на няколко дни почина в Луковит - близките обвиняват лекарите

От тогава минаха почти две години, трудни години, защото само любовта и вярата между нас, ни крепеше. И всеки ден си повтарях: И при нас някой ден, ще се случи чудо, Бог е милостив.

Адмирации за Вас „Майки за Донорството“, за жестовете, които правите за двойки като нас да сбъднат най-съкровените си мечти! Бъдете здрави и благословени!”

Лекари спасиха бебенце, мазано с аспирин

Да, по дългия път към мечтаната рожба семейството среща Фондация Майки за донорството. Какво следва? Чудото се случва, бебето скоро ще бъде в прегръдките на своите родители. Ето какво пишат от екипа: 

"Блага вест за още едно наше семейство! С вяра, упоритост и обич, мечтите се сбъдват! Поздравете Хриси и Ганчо за тяхното щастие!

Радвайте се с нас - “Майки за донорството”, защото заедно събрахме средства за ин витро и благодарение на вълшебните ни жени донори, се случват чудесата. 

Ще имаме бебе!"

Източник и снимки: Facebook Донорството е живот / Майки за донорството