Често ви разказваме подобни истории, в които неугасващата надежда и непреклонната вяра излизат победители в трудната борба да имаш дете. Ето, че имаме поредния пример, в който доброто побеждава. Едно бебе е напът, а едни бъдещи мама и татко са нетърпеливи да се срещнат със своето ЧУДО. 

Роди се Моника - бебе на надеждаТА

Маргарита и Стефан са млади, лъчезарни, безкрайно симпатични. Много бързо, след като се срещат, разбират, че искат да прекарат остатъка от живота си един с друг, правят сватба, Маги забременява естествено - всичко изглежда така сякаш следва южет от красив, романтичен филм. Щастието обаче спира дотук. Мечтата им да имат дете се оказва голямо предизвикателство. Маги губи първата си бременност, следват редица прегледи, изследвания и прием на лекарства. Лошите неовини и неприятните диагнози нямат край...

"Всичко изглеждаше лесно и чудесно, докато в 3-я месец не последва абразио (аборт)… няма тонове, липса на сърдечна дейност… несъвместимост с  живота. Тогава тръгна ходенето по мъките – бременността беше прекратена. Започнахме веднага всякакви прегледи и изследвания в инвитро клиника - хормонални, генетични, за съвместимост, цветна снимка… каквото беше необходимо. После сменихме клиниката, последваха много разочарования. Междувременно ми откриха инсулинова резистентност - от многото стрес явно бях развила преддиабетно състояние, което доведе до нередовен цикъл и почти целогодишен прием на контрацептиви, поради „задържани фоликули”. Появи се и миома на матката и то точно на мястото, на което би трябвало да се закрепи ембринчето, ако забременея. Операцията бе неизбежна. Надяваме се да е успешна.

Отново сменихме инвитро клиниката и се насочихме към София. Започнахме стимулациите, всяка вечер биехме инжекции, но фоликулите ми не реагираха изобщо. Сменихме инжекциите с други, но пак без резултат. След първите 2 пункции, лекарите казаха, че нямам шанс и вече съм с изчерпан яйчников резерв. Казаха, че няма смисъл.

Тогава решихме отново да сменим клиниката. Последваха още 3 опита да извадим яйцеклетки, но фоликулите все бяха празни.

Усещането е като на изпит, но на най-важния изпит, само че не на поправка, а на ликвидация…след всяка пункция всички получавахме лист с определена цифра - „оценката от изпита” и на моя лист винаги беше цифрата 0. НУЛА яйцеклетки! Отново бях скъсана на изпита!" 

Двамата обаче не се отказват, продължават да се борят с надежда, че ще успеят и в най-подходящия за тях момент Господ ще им изпрати чудото. За да се случи обаче това, на Маги и Стефан им се наложило да потърсят донор на яйцеклетки. И тук се намесват Донорството е живот / Майки за донорството. Подкрепата идва оттам, намира се Ангел, който дарява яйцеклетки, събират се средства и се тръгва по пътя на сбъдванаето на мечтата. Стъпка по стъпка до днес, когато двамата очакват бебе. 

Да забременееш нормално преди инвитро процедурата

Да, Маги и Стефан ще бъдат родители! Борбата им за бебе се оказва успешна! Да, безкрайно трудна, но все пак успешна! 

Желаем лека бременност на Маги! Нека всичко да бъде наред и скоро двамата със Стефан да посрещнат своето Чудо, своя Дар, своята Мечта. Бъдете здрави, мило семейство! 

Източник и снимки: фейсбук Донорството е живот / Майки за донорството