Новороденото момченце се рaжда с тегло малко над 6 килограма и 300 грама. Родителите знаели, че на хоризонта се задава голямо бебе, но все пак прогнозите на лекарите са под цифрата, с която малкият юнак идва на бял свят. Майката споделя, че бременността определено е била предизвикателство, но и как иначе – представете си колко голямо коремче е имала, особено на финала на 9-те месеца.

Психолог съветва: Не давайте детето на ясла/градина преди 3-годишна възраст

Въпреки това обаче тя е благодарна за благословението да е мама и отново би преминала през всичко, за да гушне своята рожба. Бъдещата майка е имала дата за секцио, но водите ѝ изтичат по-рано, затова и операцията се случва не по план. Когато лекарите вадят бебето, са изумени от неговите размери. Бебето е съвършено, кръгло и много сладко, както майка му го описва, добавяйки, че е като малко мече. Финли – така кръщават юначето, се превръща в суперзвездата на болницата, става най-популярното бебе и всички говорят за него непрестанно.

ВАЖНО! Жените с наднормено тегло или тези, които са имали диабет през предишна бременност или родителите им страдат от диабет, са с най-висок риск да развият гестационен диабет (диабет на бременността). Ако заболяването не се контролира, високите нива на кръвната захар преминават през плацентата и стигат до бебето. То трябва да произвежда повече инсулин (което стимулира растежа му), за да се справи с излишната захар.
През 9-те месеца кръвната захар може да се контролира.

Към момента ,,пухкавото мече'' носи дрехи за възраст между 6 и 9 месеца, а родителите - първоначално, се били подготвили само с такива от 0 до 3. С появата на Финли семейството става 5-членно, за малкия-голям сладур мама споделя, че е много добро бебе.

Анимация представя как се променя бебето в утробата

Тя разказва своята история, за да даде кураж на други семейства и жени, преминаващи през необичайни ситуации и предизвикателства, да им припомни, че тези моменти не траят вечно и рано или късно всичко се нарежда. ,,Важното е да се подкрепяме взаимно с любов, грижа и уважение, всеки има своя път – при някои е по-лесен, при други -по-труден“, допълва щастливата майка.

След раждането родителите са изпитвали тревога дали всичко с Фин ще е наред, той е бил определено време под наблюдение, но – за щастие, няма никакви усложнения и проблеми в здравословен план. (източник: pregnantlife.net)

Ние припомняме, че неотдавна и в България се появи едно ,,сладко меченце''. Може би си спомняте, че на третия ден от Великден в Родилното отделение на МБАЛ "Света Анна" във Варна изплаква момченце, първо дете за своята майка, със завидните размери от 5.00 кг и височина 58 см.

Преди време попитахме Маги Пашова, възпитаник на канадаския институт за природосъобразно хранене CSNN, професионалист с над 8-годишен опит, автор на  книги, необходимо ли е да внимаваме с какво и как се храним още през бременността, на което тя отговори:

,,Всъщност грижата за здравето на детето започва още преди бременността и един осъзнат подход към родителството означава предварителна подготовка, за да можем да създадем най-добрия генетичен материал, на който телата ни са способни.

Какво ще бъде бебето - не всичко зависи от гените

Следващият много важен етап безспорно е бременността. Използването на това състояние като легитимация жената да се храни безогледно, с всякакви кулинарни изкушения, е грешка, която никоя информирана дама  не бива да допуска. Ефектите от храненето на майката по време на бременността имат дългосрочен ефект върху здравето на нейното бебе.

Ще дам един пример. Ако майката има хранителна непоносимост (явна или скрита) и консумира храни, към които проявява реакции по време на бременността, тялото й изгражда антитела и ги прехвърля на бебето. Така то се ражда предразположено към същите алергии и не е случаен фактът, че все по-често изцяло кърмени бебета имат алергични реакции'', и допълва своите препоръки към бъдещите и настоящите майки, че е важно да  осъзнаят, че здравето на децата им е преди всичко тяхна отговорност като родители, да вземат информирани решения, да търсят второ мнение и да не забравят, че здравето ще дойде от природата, а не от супермаркета или аптеката.