Днес публикация във Фейсбук на инициативата Капачки за бъдеще ни напомни да поглеждаме с благодарност към медиците и да си спомняме по-често великите и смели подвизи на българските лекари. Пример за такъв светъл образ е д-р Илиян Траянов от Пазарджишката болница, който през октомври 2019 година получи една от специалните награди на Българския лекарски съюз. Той е доказателство, че обществото би трябвало да се доверява повече на хората, чиято първа любов е именно грижата за нашето здраве.

Джулия Робъртс - 20 години брак и три деца

Да спасиш човешки живот е чудо, затова отново си припомняме как благодарение на своя опит, съобразителност, бърза и адекватна реакция д-р Траянов извърши именно това. Ръцете му оказват ценна помощ на 29-годишна родилка, която не е имала рискова бременност и е очаквала раждането на своето второ дете. Но на родилната маса всичко се променя, сякаш само за няколко секунди ситуацията става критична -- тя започва да се задушава, кръвното и сърдечните тонове падат, следват посиняване, гърч и кома.

Да си майка на неспящо бебе – личен разказ, споделен с усмивка

За щастие, д-р Траянов разпознава, че става дума за амниотична емболия и в залата е повикан реаниматор. Ред е на спешно секцио, а бебенцето е живо и здраво, за огромна инзненада. Трудно и с помощта на скъпи медикаменти, след дни, състоянието на майката е стабилизирано.

Д-р Илиян Траянов от МБАЛ-Пазарджик бе отличен и със специална награда от инициативата “Добрата дума лекува“ на БЛС. Напълно заслужено отново му казваме – докторе, благодарим ти! 

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА VIBER 

снимка - marica.bg