Второ дарение за  строителството на църквата “Св. Иван Рилски” в Хасково са направили децата, които през ваканцията плетат гривнички, а парите от продажбата им отиват за градежа на новият храм.

МОН подкрепя множество деца от уязвимите групи

Мирослав, Карлос, Магдалена, Галена, Маргарита, Мая, Вивиан  и Даника от Хасково се включиха в кампанията по набиране на средства за градежа на храма със своя труд и добро сърце. Във вчерашния ден част от тях присъстваха при отварянето на кутията с дарения и заедно с отец Никола преброиха събрани пари от продажбата на гривничките.

Неонатална линейка за Стара Загора до края на лятото

Бяха преброени общо 513 лв и 39 ст., които децата предадоха на отец Никола. Срещу сумата той им издаде свидетелство за дарение. И… ги почерпи със сладолед.

Това е второто дарение, които децата правят на църквата. 120 лева бе първата сума, събрана от изработката и продажбата на гривнички. Тогава имената им бяха записани върху тухла и вградени, наравно с другите дарители в дебелия църковен зид.

Момченцето, ударено от мълния, е изписано - семейството благодари за грижите

Сега за децата следва да се насладят истински на ваканцията. Благотворителната кампанията за тях спира през август, за да започне отново септември. Казват, че ще опитат да запалят и съучениците си, да се включат в доброто дело. А че доброто е заразно, доказва и фактът, че кампанията беше започната от 5 деца, а днес те вече са 8.

Нова зона за отдих с детски кът ще радва малките жители на Кубрат

172 133 лева има събрани в момента по дарителската банкова сметка за строителството на църквата, съобщи отец Никола. В момента освен пари за градежа на храма са необходими и дъски и дървен материал.

 А всеки, който иска да помогне, може да го направи и в момента на банковата сметка:

 Уникредит Булбанк, BG90UNCR70001522636841

Източник и снимки: https://haskovo.live/