Виктор Гинов е само на 12 години, но вече има 105 медала от турнири по плуване. Започва да тренира, когато е на пет години.

9-годишният Иван е с максимален резултат на тест за интелигентност на Менса

„Още от малък, когато ходихме с майка ми и баща ми на море, те видяха, че харесвам водата и решиха да ме запишат на плуване. Когато отидох на басейн за първи път, бях много притеснен. После усетих водата и си казах, че това е моят спорт”, разказва той.

Нов метод за цезарово сечение - започва програма за обучаването на чуждестранни лекари

Виктор е забелязан бързо от селекционера по плуване и водна топка Михаил Попов в клуб „Бургас”. „Още в първите занимания Виктор показа завидни способности и ярко се отличи от болшинството от децата с качествата, които имаше”, обясни Попов.

Виктор бързо покрива нормативите за неговата възраст и започва да плува с по-големите състезатели. „Много е различно да плуваш в морето. Там солта пречи много, по-бързо се изморяваш. В басейна е много по-лесно, защото няма и течение”, разказа още 12-годишното момче.

Лекари от Пирогов ще преглеждат безплатно деца

Преди това той тренира карате, разказа баща му. „Защото този спорт изгражда не само силата, но и духа, а и да го отделим от виртуалния свят, от който са заобиколени всички деца”, разказа Станчо Гинов.

В залата по карате обаче Виктор не се чувства на своето място.

Източник и снимки: https://nova.bg/