От 10 декември Куклен театър – Русе грабва въображението на децата със специален гост на спектаклите си, както и с традиционната вече инициатива „Писмо до Дядо Коледа“. С надеждата да направят коледните празници още по-специални, артистите канят всички малчугани да споделят своите тайни желания.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО 

Подготовка за коледните празници в Куклен театър – Русе вече се движи с пълна пара. От 10 декември децата ще се радват на специален гост след всеки спектакъл – самият Дядо Коледа. Родителите, които закупуват билети за тези спектакли, трябва да подготвят подарък за своите деца, който добрият старец ще им донесе в края на спектаклите в театъра. Той трябва да е предварително опакован, с ясно написани две имена и възраст на детето. Подаръкът се оставя на касата на театъра една седмица преди съответното представление.

За поредна година се провежда и инициативата „Писмо до Дядо Коледа“. Децата, които могат да пишат и четат или тепърва поемат своите първи стъпки в тези умения, отново ще имат възможността да изпратят своите писма към добрия старец. Екипът на Куклен театър – Русе ще предаде всеки плик с желания на самия Дядо Коледа, а той от своя страна ще отговори по пощата лично на всяко едно дете.

Историята на мама Надежда, татко Стефан и техните четири чудеса

За да участват, децата трябва да подготвят своите писма, които да пуснат в коледната пощенска кутия на стареца. С помощта на своите родители, те могат да създадат своите уникални послания, на които да получат сърдечен отговор. За да е възможно това, всяко писмо трябва да съдържа ясно и четливо изписани две имена на получателя, точен и пълен адрес с пощенски код, както и добавена пощенска марка за непрепоръчана писмовна пратка с предимство поставена вътре в плика. Крайният срок за пускане на писмата в кутията на Дядо Коледа е 17.12.2023 до 13:30 часа.

Българската Коледа дари респиратор за бебенца на детска хирургия

Пощенската кутия на Дядо Коледа ще бъде поставена във фоайето на театъра, където с нетърпение ще очаква интересните писма на малките автори, написани с любов и вълнение.

Не пропускайте възможността да станете част от магия на Куклен театър Русе. Изпратете вашите писма до 17 декември и създайте незабравими спомени за вашите деца. Програмата със специален гост Дядо Коледа може да бъде видяна на официалния сайт на театъра www.puppetruse.com.

Източник: https://rousse.info/