На 2 и 3 септември от 11 ч. в Националния военноисторически музей деца и родители заедно ще се впуснат в поредното лятно предизвикателство с образователната програма "Създаване на българската държава“ и играта "Мисия разузнавач“. Това съобщиха от пресцентъра на Националния военноисторически музей. 

Рори се бори за живота си от първата поета глътка въздух

В събота, 2 септември, от 11 ч. екипът на Музея ще даде началото на пътешествието през най-ранната ни история с програмата "Създаване на българската държава“.

Български ученици спечелиха пет медала на Международна олимпиада

Семействата ще припомнят знанията си за хан Кубрат, за появата и разпадането на стара Велика България, за разселването на Кубратовите синове, за личността на хан Аспарух, за битката при Онгъла и за бита и мястото на древните българи и славяните в новосъздадената държава. Представянето на емблематични експонати от музейната експозиция и техните любопитни истории ще допълнят презентацията на събитията и личностите.


В неделния ден, 3 септември, от 11.00 ч. за семейната публика отново се организира любимата игра "Мисия разузнавач“. С бързина и добро чувство за ориентация децата и родителите ще решават загадки, ще разберат кой е главнокомандващият в семейството и ще научат любопитни факти за българска войска. Най-бързите, които открият точните координати на една от впечатляващите машини от външната експозиция, ще могат първи да влязат и да я разгледат отвътре.

Колко трябва да тежи раницата на ученика

Участието в съботно-неделните семейни програми не изисква предварително записване и е 4 лв. на човек към входния билет.

Източник: https://www.focus-news.net/