От днес (8 август) в град Шипка започват тържествата по случаи Богородични празници 2022 година. В китното градче малки и големи жители се включили активно в подготовката. С желание, вдъхновение и креативност те облагородили изцяло детския парк в града. Кмета на гр. Шипка - Василка Панайотова изказа сърдечните си благодарности към тях. 

"Нищо не е било напразно и всяко усилие от страна на екипа на кметството си е заслужавало - щом има приемственост и се цени труда ни. Само с личен пример можем да променим света и да го превърнем в по-добро място за живеене. Не е унизително да се наведеш и да почистиш изхвърлен отпадък, да полееш цвете в парка, да помогнеш на възрастен човек, напротив. Така показваме, че обичаме мястото, където живеем и го чувстваме като свой собствен дом.", споделя Панайотова.

Опасна детска пързалка в Кърджали застрашава живота на децата

Добър пример за такава любов показаха родители и деца от гр. Шипка, включили се в инициативата за освежаване на една детска площадка. Със задружни усилия, те обновиха детския парк с атрактивни съоръжения от стари гуми, облагородиха пространството с нови растения и играчки, както и подновиха стария пясъчник.

"Бъдете здрави, щастливи и благословени, скъпи млади хора- вие сте бъдещето на Шипка ! Дерзайте и озарявайте родното си място, вие  бъдете промяната, която искате да видите и бъдете пример за другите. От името на цялата шипченска общественост ви БЛАГОДАРИМ!", допълни кмета на Шипка.

Източник и снимки: https://www.kazanlak.com/