Случай на 11-годишно момче от варненско село, пребито до смърт от родители на друго дете, разтърси социалните мрежи.

На 24 октомври, във варненското село Червенци, 11-годишният Дамян Асенов бил в междучасие, когато друго дете, третокласник, минава през крака му с колелото си. Между децата възниква саморазправа и Дамян удря третокласника на място, на което има рана от операция. Водачът на колелото решава да извика своите родители, които решават да вземат нещата в свои ръце. 

Хартиените рецепти се връщат, но само за спешните медици

Според публикации във Фейсбук, бащата на третокласника подгонва Дамян с колата си и го блъска. След като детето пада на земята, бащата започва да го рита и бие, счупвайки лявата му ръка и обезобразявайки го почти напълно. Включва се и майката на по-малкото момче, удряйки го с тупаници, докато бащата го държи.

Учителка от училището се обадила на майката на Дамян, за да ѝ съобщи за случая, но намеса от страна на училището не е имало. Майката закарва сина си в болница във Варна, където три дни по-късно детето умира. Споделяме цялата публикация на Силвия Иванова, без редакторска намеса. 

Назална противогрипна ваксина за деца е вече налична в аптеките

"С прискърбие ви съобщавам, че днес погребахме единадесет годишния Дамян. Пиша Ви Във връзка с това как и от какво е починал, като родител на две деца, аз моля да се обърне внимание по въпроса и тези ПСЕВДО РОДИДЕТЛИ да си получат заслуженото. Касае се за единадесет годишно момче от варненското село Брестак, на име Дамян Асенов. По време на междучасие в училището Св. Иван Рилски в с. Червенци третокласник с колело минава през кракът на Дамян, и той саморазправяйки се ударил водача на колелото. Колоездачът обаче имал рана от операция точно на удареното от Дамян място, и решава да каже на баща си.

Бащата идва, вижда Дамян и го подгонва с колата си. Блъска го и след като той пада на земята, бащата започва да го рита и бие счупвайки му лявата ръка и обезобразявайки почти напълно лицето му от бой. Но това не е всичко, идва и майката на по малкото дете, бащата държейки Дамян майката също раздала правосъдие налагайки го с тупаници. Дамян отива на спирката да си чака рейса, през което време учителката звъннала на майка му, за да и каже как мъж гони детето и с кола, но разправа от страна на учителката, директор или дори охраната на училището не е имало. Също така никаква реакция не е имало и от страна на шофьора на учебния автобус.

Дамян се качил и си слязъл от превозното средство, без дори един коментар за състоянието в което се намирал. Заради тежките си наранявания немогъл да се прибере до вкъщи и виждайки познат с кон и каруца го помолил да го закара. Когато се прибрал, майка му го завела във Варна, в спешното отделение на окръжна болница, където той изпада в кома и три дена по късно умира. Никъде в записките за причина на смъртта, от лекаря, не се казва, че той БУКВАЛНО Е ПРЕБИТ ДО СМЪРТ. Не се упоменава въобще че е бит. Има много деца очевидци на цялата история, родители които съчувстват на близките на Дамян искат да отпишат децата си от това училище, за да се опитат да вдигнат поне малко бунт, да има малко правосъдие. Родителите на Дамян са в ШОК. Тази дума дори и малко не описва състоянието в което се намира майка му. Майка която праща детето си на училище както милиони от нас, но нейното се връща пребито до смърт. Майка която погреба единадесет годишния си син, заради един ПСЕВДО БАЩА. Молим Ви за помощ, за да бъде направено правосъдие за малкия Дамян."

Майка прибра 3-годишното си дете от градина с рани по лицето

Според полицията, това е по-скоро лошо стечение на обстоятелствата и момчето е изписано със средна телесна повреда, съобщават от 24 часа.  Срещу мъжа, нанесъл бой на Дамян, е образувано досъдебно производство с обвинение за средна телесна повреда. 

Източник: https://www.actualno.com/