Ovobank получи това европейско признание за това, че днес е световна референтна банка за изпращане на партиди криоконсервирани яйцеклетки

Ovobank, водещата банка за яйцеклетки в Европа, получи (миналия вторник) във френската столица признанието, което Институтът за Професионални и Бизнес постижения присъжда на институциите и компаниите, биващи най-ценени за приноса си към медицината. Тази година в хотел “Риц”,  Париж, се проведе второто издание на Европейските награди за медицина, на което Ovobank получи наградата за своя опит и успехи в областта на репродуктивната медицина и криоконсервация на яйцеклетки. От създаването си през 2013 г. Ovobank, ръководена от ембриолога Енрике Криадо Шолц, се разраства експоненциално и се е превърнала в световна банка за изпращане на партиди криоконсервирани яйцеклетки.

“Нашата мисия е да помагаме на клиниките за лечение на безплодие да намират донори за своите пациенти бързо и ефикасно. Много сме горди да получим това признание за международния ни опит и постижения в тази област на медицината”, каза д-р Даниел Соса, медицинския директор на Ovobank.

Ovobank гарантира максималното качество на своите партиди от витрифицирани яйцеклетки и ембриони. Благодарение на щателния процес на подбор на донори и усъвершенстваната и строга система за транспортиране, съхранение и проследяване, Ovotracker, те разполагат с най-добрите условия за съхранение и качество на яйцеклетките, което води до висок процент на успеваемост при третирането. Ovobank се състои от екип от над 150 професионалисти, специализирани в най-новите техники за асистирана репродукция, които следват стриктни лабораторни протоколи, за да извършат процеса на витрификация и/или девитрификация. Благодарение на девитрифицираните яйцеклетки на Ovobank повече от 38.700 яйцеклетки са били успешно оплодени.

Все повече центрове и пациенти по света разчитат на витрифицираните яйцеклетки от банката за яйцеклетки. С яйцеклетките на Ovobank пациентът не чака в списъка за намиране на донор, така както яйцеклетките са предварително витрифицирани, консервирани и анализирани за употреба, което спестява значително време за започване на третирането за даряване на яйцеклетки. Донорите на Ovobank са момичета на възраст между 18 и 33 години, които трябва да преминат през редица специфични тестове (психологически, фенотипни, генетични и др.), за да се гарантира доброто им здраве. Освен това пациентите могат да използват приложението Ovomatch, разработено от екипа на Ovobank за научноизследователска и развойна дейност, за да намерят донора, който най-много прилича на тях физически. За целта трябва само да изтеглят приложението на мобилното си устройство, да се регистрират и да си направят селфи, за да може алгоритъмът да проследи донорите, които най-много съответстват на физическите характеристики на пациента в обширната база данни.

За OVO Group

OVO Group, съставена от Ovobank, Ovoclinic, Ovolearning и Ovohorse – група от компании, свързани с репродуктивната медицина, криобиологията и научните изследвания, ръководена от ембриолога Енрике Криадо Шолц. Ovobank – първата европейска банка за яйцеклетки – е създадена, за да предостави решение на международните клиники за асистирана репродукция и на пациентите в търсенето и избора на идеалния донор за тяхното третиране. Банката за яйцеклетки разчита на съоръженията на Ovoclinic, за да оптимизира третирането на безплодието и да улесни създаването на бъдещи семейства в международен план.

През последните години групата е отличена с различни награди за качество на бизнеса, иновации и високи медицински постижения, благодарение на високия процент на успеваемост и внедряването на подобрения в лабораториите си. Тя също така получи сертификати за качество ISO 9001:2015 и UNE 179007:2013, одитирани от Bureau Veritas.