Това е историята на Миглена, Пламен и техният първороден син - Виктор.

Минават през трудности, чуват най-тежката диагноза, но днес всичко е зад гърба им - за щастие, със своя опит могат да бъдат полезни на други хора. Те са и сред посланиците в кампанията на  ,,Надежда” - ,,Запази надежда“, която болницата реализира за четвърта поредна година. Досега тя беше насочена към инициативи, свързани с профилактиката на рака на млечната жлеза и съхраняване на репродуктивните възможности при жени, засегнати от заболяването.

Роди се Моника - бебе на надеждаТА

Тази година „Запази надежда“ ще е различна и цели да насочи общественото внимание към две основни направления в подкрепа на хората с онкологични заболявания, за които в България все още се говори твърде малко. Научете повече тук: https://tinyurl.com/4mfy6dsj

Как започва всичко? 

Когато е на 24 години - изключително млада, през 2015 година, Миглена започва да се чувства зле, сякаш постоянно е болна, често вдига и температура. Един ден напипва бучка на гърдата си. Отива на лекар, където я убеждават, че това е доброкачествено образувание, тумор, който ще бъде премахнат. След операцията обаче се оказва, че състоянието на Миглена е тежко, тя има рак. „Ще се излекувам ли?“, „Как ще се излекувам?“, „Какво ще се случи с мен?“, „Ще имам ли приятел някой ден?“, „Ще имаме ли детенце, как ще се случат нещата?”.“Въпросите в главата на Миглена са безброй… 

НОВИЯТ ЕПИЗОД ОТ "ЗДРАВЕ НА ФОКУС":  

Родителите ѝ са в шок, детето им, още младо, с цял един живот пред себе си, а вече изправено пред тежка битка. 

Започват лутания из болници, срещи с различни лекари, изчитане на безброй информация. Миглена знае, че ако се лекува, то иска това да бъде по възможно най-адекватния начин. Така тя открива човек, на когото се доверява. Поема я професор Тимчева. 

9 месеца в 4 секунди - видео показва чудото

Стига се до решението Миглена да съхрани яйцеклетки. До този момент младото момиче все още не е знаело, че съществува начин, чрез който яйцеклетки да бъдат замразени и че въобще човек има шанс да има дете след химиотерапии и лъчетерапии. Методът е непознат за цялото  семейство на младата жена. Миглена научава важните подробности, свързани с процедурата, преди да се действа: „Обясниха ми, че се стимулира с хормони, че е безболезнено, че аз няма да усещам нищо.“ Тогава процедурата не се е поемала от здравната каса, Миглена е трябвало да плати сама. Възможност за това обаче тя не е имала. Д-р Стаменов не остава безучастен и прави специален жест - пациентката не заплаща нищо. Миглена е безкрайно благодарна и не крие своята емоция, споделяйки подробности пред екипа на 100% Будни. 

Как продължава нейната история?

Тя излиза като победител в борбата и вече е напълно излекувана. 

Тогава среща Пламен. Любовта ѝ към него е от пръв поглед. Веднага разбира, че иска да бъде майка и той да е баща на децата ѝ.

Приказката започва. Но не за дълго. След една година щастие, през 2017 година, малко преди Коледа, Миглена отново усеща бучка на гърдата си и отново разбира, че е болна от рак. 

Реагират бързо и благодарение на д-р Мила Петрова всичко се задейства светкавично, лечението започва стегнато, без да се губи време. Тогава двамата с Пламен си казват: „Слаба Богу, че има замразени яйцеклетки“.  

Казват за болестта само на най-близките. Пламен вече живее заедно с Миглена и подкрепя изцяло своята половинка в тежката битка. Той дава сили на младата жена да продължи да се бори. Двамата се борят заедно, тя не е сама. Но Миглена споделя, че е искала той да я остави, заради начина, по който тя ще изглежда след лечението. Пламен, разбира се, е до любимата жена без колебания - истински мъж на честта. Остава и не пуска ръката ѝ.

Ето, че отново изгрява слънце и диагнозата остава в миналото. А после? 

Става чудото – появява се Виктор. И защо го наричаме ,,чудо”?! Миглена и Пламен решават да опитат да имат дете по естествен начин, без да прибягват до замразените яйцеклетки. Отиват на почивка, а две седмици след нея – двете чертички оживяват пред очите им.   

Днес Виктор е усмихнато детенце, палаво момченце, което не спира да ги радва, кипи от енергия.

Пожелваме на прекрасното семейство здраве и само щастливи дни и случвания!