Здравей, малко бебе! Пише ти мама - радвам се, че мога да ти се представя, защото съм сигурна, че скоро ще се случиш.

Мечтая за теб отдавна, тогава, когато дори още не познавах бъдещия ти татко. Спомням си как си представях цвета на очите ти, красотата на усмивката ти, звучността на смеха ти...

ПИСМО ДО МАМА ОТ БЕБЕТО В УТРОБАТА

Днес вече имам дом и съпруг, заедно сме едно цяло, две сърца, силно пожелали да станат родители. В себе си нося много любов и жадувам да ти я подаря – чиста, безгранична, топла, истинска.

Е, няма да крия, че ще съм по-строгата вкъщи, защото баща ти е доста мекушав. От една страна това е чудесно – балансът и търпението дават добри резултати. Ти ще правиш бели, ние ще те възпитаваме, а на финала, когато отлетиш от семейното гнездо, за да създадеш свое, ще знаем, че безсънните нощи, ожулените колена, първите зъбки, възпаленото гърло са били истински дар.

Изненадваш ли се, че го казвам? Да, мило дете, тези моменти ни сплотяват, инжектират със смелост и доверие взаимоотношенията, а това е толкова ценно… Усещането, за което всеки копнее, да бъде специален, обгрижван и обичан, ще живее завинаги в душата ти. Аз и тати посаждаме първите семенца на щастието ежеминутно.

ДА СИ МАЙКА НА НЕСПЯЩО БЕБЕ – ЛИЧЕН РАЗКАЗ, СПОДЕЛЕН С УСМИВКА

След няколко дни ще зная дали си там – в коремчето ми, сгушено на сигурно място. Истината е, че не се съмнявам, а неизмерно вярвам, че се случваш. Точно сега! И си съвършено творение.

Бебето се ражда за първи път в мечтите на мама, а мама се ражда с първата глътка въздух на бебето.

До скоро!