Поредицата ни с акцент върху здравето продължава! Заедно с PHOENIX Pharma Bulgaria и Darik.bg обединихме усилия и създадохме проекта "Здраве на фокус". В разговорите коментираме ценни теми, някои от най-добрите специалисти споделят своя опит и дават насоки за справяне с някои от най-честите здравословни проблеми.

Гледайте новото видео още сега:

 

Поредната среща, която излъчихме на живо в YouTube канала на ,,9 месеца‘‘, ни срещна с д-р Мирослав Спасов, ОПЛ. Говорихме си за етеричните масла и научихме, че те са чудесно средство, което успешно ни помага при инфекции на дихателната система.

enlightenedЕсенно-зимният сезон е тук! Дихателните инфекции също

Терапията с етерични масла вероятно е изненада за много от вас, но, истината е, че ако ги прилагаме навреме и правилно, те се оказват изключително ефективен лек при дихателни проблеми.

Защо това е така? Голяма част от етеричните масла имат секретолитично действие, подпомагат отделянето на секретите, освен това проявяват и антимикробно действие. Ако ги използваме рано и при правилна диагноза, можем да избегнем употребата на антибиотици. 

enlightenedЕтеричните масла влияят благоприятно при:

  • Синузит;
  • Хрема;
  • Продуктивна кашлица;
  • Хроничен бронхит.

Кога да ги използваме? Колкото по-рано, толкова по-рано! 

Ефективна подкрепа и облекчение при синуит или бронхит можем да получим и от ГелоМиртол форте.

enlightenedЕтеричните масла - подходящи и за деца

В тези случаи е добре да се използват в различни устройства за овлажняване на въздуха. За отглеждането на едно бебе значение има както температурата в помещението, в което то спи, така и влажността на въздуха.

enlightenedБременност и етерични масла 

След преценка на клиничното състояние, етеричните масла могат да се употребяват спокойно по време на бременност. Изключително ефективна при бременни със синузит се оказва комбинацията от етеричните масла мирта, портокал и лимон.

С доверие, внимателен подход и правилно лечение, дихателните проблеми скоро ще си отидат. Чисти дихателни пътища дори и в грипния сезон - да, възможно е!

Приятели, пазете себе си и всички около вас. Не губете от фокус здравето си!