В Деня за Земята – 22 април, Община Първомай, съвместно с „Булекопак“ АД осъществи кампания по озеленяване под надслов „Мисли зелено! Събирай разделно! Засади растение!“

'Месец на рециклирането' учи деца и родители да прилагат по-устойчиви навици в ежедневието си

Еко градинки с петунии и тагетес засадиха децата от ДГ „Осми март“, ДГ „Марица“, ДГ „Пролет“ и ДГ „Първи юни“ в дворовете на детските си градини, заедно със служителите от общината и представители от „Булекопак“.

Проявата се подкрепя от кмета Николай Митков, чиито приоритети са разделното събиране на отпадъците и ранното възпитание на децата да пазят природата и да се грижат за дръвчетата и цветните площи в градините. 

Българска козметика, създадена с рецепти от миналото, иновативни технологии и устойчива мисия

В оформянето на екоградинките децата се включиха с ентусиазъм. Всички засадиха по едно коренче с цвете, а след това поляха с лейки градинката. 

Кампанията „Мисли зелено! Събирай разделно! Засади растение!“ цели да популяризира ползите от разделното събиране на отпадъци и сред най-малките жители на общината по интересен и достъпен за тях начин и заедно с тяхна помощ да бъде обогатена растителността в дворовете на детските заведения. Идеята е децата да бъдат съпричастни към опазването на околната среда и да се отнасят отговорно към отпадъците. 

Източник: https://www.haskovo.net/