Единственият засега представителен магазин на Gimel Organic „Здравословна Зона” се намира на бул. „Арсеналски” 23. Идеята за него съзряла с годините. Като производител на БИОзеленчуци, фирмата участвала на много изложения, промоции, дегустации, където, в началото, хората питали какво е „био”, после започнали да се интересуват какво ново предлагат, а през последните години директно искали адрес на магазина. Така миналата Коледа Гимел откриха своя първи магазин. Днес дървената къща в центъра на София прилича на зелен оазис с малка градинката отпред, в която лятото растяха домати, патладжани и люти чушки, а сега – есени хризантеми.

IMAG2205 1

В Здравословна Зона ще намерите пълната гама от БИОзеленчуците с чиста БИОграфия, както и богато разнообразие от БИОплодове. В магазина се предлагат и всички основни хранителни продукти, които са необходими за менюто на едно семейство – брашна и различни варива, паста, зехтин, маслини, млечни продукти, шоколади, вина, сокове и много др. продукти, внимателно подбрани и препоръчвани от Гимелците за здравословно и балансирано хранене.


Свежо решение е бара, който предлага алтернатива на бързото хапване както на място, така и да си вземете за офиса, вкъщи, или в парка отсреща. Там се предлага прясно изцеден фреш от БИОцитруси, БИОкафе, мъфини и кроасани по домашна рецепта и сандвичи с Гимелски зеленчуци. През лятото на бара се предлагат няколко вида студен чай, таратор и гаспачо, а през зимните месеци крем супа от БИОзеленчуци и топъл мурсалски чай. Всеки ден се доставя прясно изпечен хляб, приготвен от БИОбрашната от магазина.

IMAG0789 1

 


Гимелците са се погрижили и за най-малките си посетители – в дървената къщичка има обособен детски кът, в който малчуганите да се занимават, докато родителите им пазаруват на спокойствие. За да улеснят клиентите си още повече, предлагат се готови решения под формата на рецепти за почти всеки зеленчук.


Сред каузите на Gimel Organic е възпитанието в здравословен начин на живот, със силен акцент върху децата. БИО продуктите са по-скъпи от конвенционалните и това донякъде плаши хората. За това Гимелците ни изготвиха едноседмичен бюджет за менюто на едно бебе. За 20 лева могат да се купят: 1 кг БИОкартофи, по 500 г БИОдомати, БИОморкови, БИОтиквички и БИОябълка, 3 броя БИОпипер, по два БИОбанана и БИОкруши и една БИОкраставица. Така майките сами могат да сравнят спрямо цената на готовите био пюрета! Разбира се, те също не трябва да се изключват, особено месните, за да се подсигури максимално разнообразие в менюто.
Гимелците винаги са готови да помогнат на майки в избора на продукти за бебето, както и на всеки, който има някакъв въпрос. Можете да им пишете писмо или да поискате от консултантите в  магазина разговор с някой от специалистите от централния офис на Гимел, намиращ се точно до дървената къжичка.

Gimel2 1

www.gimel.bg