Баща от Шотландия сподели личната история на семейството си и разказа подробности за раждането на неговите близнаци-чудо. Думите стоплят сърцата, снимките докосват най-дълбоките кътчета в нас, трогват до сълзи и ни карат да бъдем благодарни, да имаме надежда, да вярваме силно...

ГЛЕДАЙ НОВИЯ ЕПИЗОД ОТ "ЗДРАВЕ НА ФОКУС":

 

Противно на всички очаквания и далеч от лошите прогнози, тези бебета показват, че волята за живот винаги побеждава. Близнаците се раждат три месеца преди термина. Но днес са здрави, усмихнати и щастливи.  

Поразителни кадри показват раждането на недоносени близнаци

33-годишният Питър Маккена споделя, че се е разтревожил силно, когато бременната му в шестия месец съпруга Шарлот, също на 33 години, започнала да изпитва болка в стомаха си, а само месеци преди това е имала и кръвоизлив. По телефона лекарите съветват Шарлот да вземе нужното хапче и да наблюдава ситуацията. Болката не отминава и бъдещите родители се втурват към кралската болница в града.

Оказва се, че бременната жена се нуждае от спешно цезарово сечение. На следващия ден от приема, близнаците се раждат - три месеца преди техния термин. Рубен и Саймън са изключително мънички, но грижите, които получават от медицинския персонал в отделението за новородени, са изключителни и помагат на момчетата да оцелеят. С всеки изминал ден близнаците стават все по-силни.

Таткото споделя: „Бременността беше доста трудна от самото начало. Партньорката ми, Шарлот, взимаше лекарства за плодовитост, които увеличават шанса за близнаци, бяхме подготвени, че е възможно да имаме близнаци. И все пак, когато видяхме, че се улавят два сърдечни удара, замръзнахме. Бяхме толкова развълнувани, но също и ужасени. Месец след тази новина Шарлот получи силно кървене, и двамата помислихме, че ще загубим бебетата. Беше наистина травмиращо, но все пак всичко беше наред." 

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

Когато се стига до решението за цезаровото сечение, на родителите е обяснено, че вероятността да има сериозни, дори фатални усложнения, е голяма. 

Таткото разказва още: „В този момент Шарлот имаше пролапс на пъпната връв, вероятността тя да се увие около врата на някое от бебета и така да го задуши, е голяма. След като медиците разбраха, че ситуацията е извънредно трудна, както бяхме само ние, изведнъж в стаята станахме около 12 души. Казаха ни, че Шарлот ще се нуждае от спешно цезарово сечение под обща анестезия. Изпаднахме в паника. Казах ѝ, че я обичам и ще я видя скоро. Чаках в отделна стая и се разхождах наоколо, мислейки за всякакви неща, които можеха да се объркат. Член от персонала дойде и ми предложи чаша чай, а след това един час по-късно някой излезе и каза: поздравления, ти си баща на две малки момчета. Беше наистина поразително. Прекарахме в болницата около три месеца. Екипът, който се грижеше за момчетата, бе изключителен. Цялото преживяване беше травмиращо и променящо живота ."

Двойката бързо се адаптира към ситуацията и идва всеки ден, за да посети и нахрани синовете си. Да, трудно е да гледаш децата си, свързани за машини, които им помагат да дишат, но Питър и Шарлот имат щастието техните момчета да не спират да се усмихват. А това е такава голяма награда, нямаш право да се предаваш, откажеш, отчайваш. И докато в началото бебетата почти могат да поберат в дланта на татко си, с времето те стават все по-силни, борбени и здрави. Усложнения по пътя не липсват, но малките чудеса не се предават. 

За първи път близнаци се родиха от ембриони, замразени преди 30 години

Идва време за първата прегърдка. "Това беше огромен преломен момент и за двама ни. „Усещаш тяхната топлина срещу твоята топлина и те могат да усетят, че сте техен родител и че сте до тях. Беше толкова специален необясним момент, който никога няма да забравя", разказва Питър. 

Дни наред за близнаците се полагат специални грижи, мама и татко посещават децата си всеки ден. Наградата е тук и в един момент родителите чуват вълшебните думи: "Можете да си ги приберете вкъщи." Това се случва в началото на ноември, три месеца след раждането на близнаци. 

Таткото споделя: „Това беше един от най-трудните моменти в живота ни и персоналът направи всичко възможно, за да гарантира, че нашите момчета ще оцелеят. Година по-късно, след като ги прибрахме у дома, те просто се разхождат и бърборят; дали някога ще разберат невероятната история на тяхното раждане..."

Източник и снимки: https://www.pregnantlife.net/