Още не сте родители, но вече имате подготвени имена, ако рожбата ви се окаже момче или обратното – момиче? Дори полът да е без значение, нерядко бъдещите майки се питат „Възможно ли е да си „поръчам“ син с черни очи и руса коса? Или пък прекрасна дъщеричка, средна на ръст и със зелени очи?“. Това е в кръга на шегата, разбира се,  защото засега само в научнофантастичните филми е възможно да се определят физическите характеристики на бъдещия наследник. 


Лятото дойде и много двойки вече са обхванати от еуфорията за бебе. Най-подходящият момент за създаване на нов живот е този, в който царува Любовта. Децата преди всичко са плод на обичта и специалната връзка между родителите.


Как обаче да подпомогнете зачеването?

  • Добре е след половия акт жената да подложи възглавница под ханша си или да вдигне краката си нависоко.
  • Все пак интимните моменти трябва да бъдат забавление, а не задължение и „график“, затова избягвайте стреса.
  • Вечер, преди да заспите, визуализирайте своето бебе, представяйте си положителния тест за бременност.
  • Посетете акушер-гинеколог и се уверете, че нямата инфекции или хормонални проблеми.

Момче или момиче?
Дали позата или това, което хапвате, имат значение за пола на детето? Няма научни доказателства за това твърдение, но легенди винаги съществуват. Нищо не пречи да опитате, като спазвате някои простички правила – ако имате късмет, желанието ви ще се сбъдне.


На масата
Ако искате момче, хапвайте червено месо, чипс, снакс и зрънчо. Мъжете да забравят газираните напитки и да пият повече прясно изцедени плодови сокове.
Ако искате момиче, яжте риба и пресни зеленчуци, шоколад и сладкиши.


Под щастлива звезда
Ако искате момче, правете любов, когато луната не е пълна. Водете си график – повечето момчета са заченати на нечетна дата. 
Ако искате момиче, пълнолунието е най-подходящото време. Четните дни от месеца са най-доброто време за поръчка на дъщеря.


Какво казва науката
Медицината се развива с всеки изминал ден и през последните няколко години се оказа, че наистина полът на детето може да се определи от бъдещите родители. Това става благодарение на съвременните методи за лечение на безплодието, при които оплождането се извършва в лабораторни условия. Процедурата обаче е доста скъпа и се прилага при конкретни случаи на здравословни казуси. Точно така, в повечето страни има стриктни условия, които трябва да се спазват, преди двойката да се подложи на интервенция, при която жената зачева по изкуствен начин с ембрион от точно определен пол. 
При ин витро оплождането под упойка лекарят взема яйцеклетки от организма на жената и в специални лабораторни условия ги опложда. Готовите ембриони се имплантират обратно в матката на жената. Броят на ембрионите зависи от възрастта на бъдещата майка. При тази процедура всеки ембрион се изследва за генетични заболявания. Програмата, която се използва за тези тестове, може да определи и пола на бебето. 

Здраве отвътре
Без значение дали бременността ви ще бъде постигната по нормален път или с помощта на инвитро оплождане, за бебето е важно организмът на мама да бъде подготвен. Замислете се – преди да се върнем у дома с новия член в семейството, подреждаме бебешката стая, нали? Именно това следва да направим още преди зачеването, приемайки витамини и минерали, за да му бъде комфортно на мъничето през 9-те месеца. Целта е здраво бебе, а полът – той е без значение, ще се уверите лично. Как да положим основите на здрава бременност? Важно е да си набавяте докозахексаеновата киселина (DHA), витамин Д, витамин B12, фолиева киселина, йод, желязо и други ценни за новия живот елементи. Само с храната това начинание би било сложно, необходим ви е приятел по пътя. Доверете се на ПреМама Дуо --  хранителна добавка, която съдържа 30 таблетки и 30 капсули. Продуктът е разработен по изискванията за количествен и качествен състав, така че да е подходящ за жени, които се опитват да забременеят, за бременни дами и кърмачки. Всяка таблетка съдържа 11 витамина и 10 минерала, а всяка капсула – DHA (докозахексаенова киселина). Приемат се по една таблетка и една капсула дневно, след хранене за периода на цялата бременност и кърменето.

 

*Подробна информация за ПреМама Дуо можете да прочетете ТУК >>
>> Можете да закупите онлайн хранителната добавка ПреМама Дуо от:
Аптеки Remedium
Онлайн аптека АФИА
Аптеки Гален
Аптека Витания
Аптеки Прополис
Аптека Фрамар
Аптеки SOpharmacy