Срещаме ви с Гергана и Михаил – млада двойка, в очакване на новия живот. Запознават се покрай общото им хоби, и оттогава започват да мечтаят един за друг.

„С Михаил се запознахме покрай общото ни хоби – планинарство. Една вечер той отиде да спи в Рила на Страшното езеро. Имало е падащи звезди и си е пожелал да бъда негова съпруга. Каза ми го година по-късно, на 30-ият ми рожден ден, когато аз вече си бях пожелала дете от него.”

РАЖДАНЕ БЕЗ БОЛКА - КАК И КАКВО

Мечтите им се сбъдват и те вземат решение да поемат по осъзнатия път да създадат дете, който обаче се оказва с леки завои и препятствия.

„След повече от година неуспешни опити, посетихме специалисти, оказа се, че и двамата имаме здравословни проблеми – аз поликистоза, той лека форма на олигоастенотератозооспермия. Започнахме лечение с лекарства. 7 месеца по-късно и няколко отрицателни теста, ентусиазмът ми беше нулев”. Любовта обаче „взема” нещата в свои ръце и постоянството им през последните 7 месеца е възнаградено.

ЗАЩО Е ТОЛКОВА ВАЖНО ДА ИМАМЕ ВТОРО ДЕТЕ

„Преди поредния приключенски преход решихме да направя още един тест. Не вярвах в двете черти, дори не знаех дали да се радвам. Чудото ни се случи. Сега очакваме нашето малко момиче и сме сигурни, че изборът ни не е еднозначен, а по-скоро избор за съдържанието на живота ни”.

Малкото човече вече е напът, а усмивките на Гергана и Михаил, както виждате и от снимките, отново са на лицата им.

Историята на Гергана и Михаил е част от кампанията на ДНК – “Направи го сега”, която е насочена към образованите и икономически активни млади българи, които рядко получават подкрепа по отношение на отглеждането на своите деца.

Ако сте заченали своето бебе през 2021, запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца.

Регистрирайте се до 31 януари 2022 г.