Авторката Ралица Генчева ще чете свои произведения навръх Световния ден на книгата, а част от приходите ще бъдат насочени към две благотворителни кампании.

Ралица Генчева: Силата на жената е под кожата ѝ

На 23 април всички любители на литературата ще отпразнуват Световния ден на книгата, а авторката Ралица Генчева ще чете свои произведения пред публика. Организатор на събитието “По корицата посрещат, по кафето изпращат” е компанията за спешълти кафе DABOV Specialty Coffee, като 20% от приходите от всички продадени книги ще бъдат насочени за каузата на Борко и Джони - две смели момчета, които се борят с аутизъм.

Събитието ще се състои на 23 април от 16:00 часа в един от обектите на спешълти кафето в кв. “Изток”. Входът е свободен, а всички гости ще могат да опитат вкусно и ароматно спешълти кафе, чай и горещ шоколад, домашни сладки и всички останали изкушения от менюто.

За своите гости Ралица Генчева е подготвила и специална изненада. Тя ще определи какъв литературен жанр е подходящ за всеки един от гостите на събитието, на база на това как предпочита да пие кафето си. Талантливата авторка ще представи и някои от своите книги, сред които заглавия като “Азбука на любовта”, “Нагоре към себе си”, “Този път, за да ме чуеш”, “Има ли по-рано от сега”, “Морето, в което летя” и “Кой те излъга какво е щастие”. По време на събитието, авторката ще проведе и личен разговор с всички присъстващи, като всеки желаещ ще може да обмени с нея мисли, идеи и впечатления.

Литературните почитатели, които харесат творчеството на Ралица, ще могат да си закупят книгите ѝ, като 20% от приходите ще бъдат дарени на малките герои Борко и Джони. Борислав е само на 8 години и живее с диагноза аутизъм. За да подобри качеството си на живот, Борко се нуждае от скъпоструващо лечение със стволови клетки, за което неговото семейство е получило оферта от Турция. За съжаление, тази толкова важна стъпка не е по силите на близките му, които се обръщат за помощ към всички хора с големи сърца.

Джони е сред българските деца, принудени да се борят за живота си от самото начало на своя жизнен път. Скоро след първия си рожден ден, Джони получава кошмарна диагноза - мозъчен тумор, последвана и от диагноза аутизъм. Днес малкото момче се нуждае от скъпоструващи лечения, за да съхрани шансовете си да води нормален живот. Неговото семейство протяга ръка за помощ към всички желаещи да помогнат.

Баща изработи сам барокамера, за да лекува сина си от аутизъм

Хубави книги, вкусно спешълти кафе и шанс да помогнем на две деца, нуждаещи се от протегната ръка - организаторите от DABOV Specialty Coffee канят всички добри хора на срещата с Ралица Генчева на 23 април в София. Локацията е бул. “Самоков” 28Б, а началото на литературното четене ще бъде дадено в 16:00.