Представете си как се будите от сутрешния шум на вълните, докато слънчевите лъчи се промъкват през прозореца ви. Някъде в далечината се чува чайка. Ставате, правите си кафе, а след няколко крачки стъпвате в пясъка, където децата вече тичат на воля…

Калкулатор за цвета на очите на бебето

И ние се размечтахме, докато броим дните до лятото и пием кафето си, но в офиса. Сигурни сме, че и вие вече разглеждате възможностите за почивка през топлите дни от годината. Знаем, че при толкова много опции за лятна ваканция да се спрете на перфектното решение за цялото семейство е голяма отговорност и може би се чудите дали да изберете стари дестинации от минали години или пък да осигурите на “цялата банда” нови преживявания.

Е, били сме в същата ситуация неведнъж и затова искаме да ви предложим една различна почивка - тази на каравана. Може би имате своите представи за този тип ваканция или пък сте чували истории от приятели. Ние пък ще ви разкажем за почивката на каравана като един от начините да прекарате ваканцията си чудесно с най-любимите хора и с домашните любимци, ако имате такива, разбира се.

Почивката на каравана може да се превърне в перфектното бягство от града за цялото семейство това лято.

Имаме всичко нужно. Ако сте с бебе или по-малко дете, сигурно сте се питали дали на каравана има всички небходими условия и удобства, които да покрият както неговите нужди, така и вашите. Съвременните домове на колела обикновено са цялостно оборудвани така, че да се чувствате независими от битовите потребности. Днес в една каравана ще намерите собствени баня и тоалетна с топла вода, пълно кухненско оборудване, пералня, дори климатик и така нужната на всяка майка кафе машина, разбира се.

Цвети: Да си родител е отговорност и вътрешно усещане

Събаряме всички стени. В почивката на каравана времето, прекарано вътре, е силно ограничено. Обикновено до часовете за сън. Плуване, плаж, игри, спорт… Свободата е безкрайна. Дори и да вали, на каравана имате веранда или навес, където игрите за децата продължават навън. Знаем колко близо е точката на кипене, когато се наложи да се затворим всички вътре и изведнъж нивото на разговор се ограничи в “а аз сега с какво да си играя” и “скучно ми е”.

Взимаме време за себе си. Какво е лятна почивка, ако не можете спокойно и без угризения да откраднете малко време за себе си или за половинката си? Както се казва, да си поемете малко дъх от перманентната градска фаза “на щрек”. На каравана децата много бързо стават “общи” и винаги ще се намери поне един съсед, който да хвърля по един поглед.

Изключваме всички устройства. Ваканцията на няколко крачки от брега в дом на колела предоставя неизчерпаеми възможности за забавления, съчетани със свободата да правите всичко, което и както поискате. Всичко това тотално изключва устройствата и екраните. Ако искате да прекарате пълноценна ваканция сред природата с децата си, това е начинът да ги изкарате от състоянието на “дигитално зомби”, което, да си признаем, в града честно ни се налага да използваме.

Ако сте прочели всичко дотук, вярваме, че сте готови за почивка, която да мине под мелодията на “Easy” на Faith No More, не само като в неделя сутринта. Споделяме ви няколко съвета, които да ви помогнат в организирането на така мечтаната лятна почивка.

Да отглеждаш децата си напът – вълнуващо приключение, което учи и възпитава

Препоръчваме ви да планирате максимално рано в годината, тъй като тогава обикновено има отстъпки за ранни резервации, а изборът от места за настаняване е най-голям, включително можете да наемете една до друга каравани, ако искате да бъдете с приятели.

За да почивате на каравана, съвсем не е необходимо да притежавате такава или пък да вземете под наем и да изминете целия път до желаната дестинация с нея. Лесно и бързо можете да разгледате и изберете своя дом на колела за лятото през най-голямата онлайн платформа в България, която предлага голяма селекция от каравани под наем Karavani.bg. Така ще си спестите подготовката за път на караваната, наемането на място на къмпинга и настаняването там.

Съвети за успешно пътуване с дете

След като вече сме улеснили планирането на почивката с горното уточнение, можем да преминем към избора на дестинация. Независимо дали ще изберете море или планина, караваната дава огромната свобода да сте близо до всякакви преживявания. Крайбрежните дестинации да изпълнят дните ви с плуване, събиране на слънчеви лъчи, пясъчни замъци, игри с топка и всякакви други плажни забавления. Планинските и гористи места пък предлагат прохлада, туристически маршрути и колоездене, за да останете активни и да изследвате природата с децата си. С къмпинги в цялата страна сте способни да избирате дестинация, където и да живеете.

Когато сте решили коя ще бъде вашата лятна дестинация, идва моментът да изберете точната каравана. През Karavani.bg имате възможност за избор от селекция от десетки каравани, разположени в различни части на страната. Всички те предлагат различни условия и удобства, които да задоволят нуждите и желанията на вашето семейство. Можете да избирате от това с колко спални са до най-малкия детайл – какво е оборудването, позволени ли са домашни любимци, има ли включено почистване и др.

Поставени пред подобен голям избор, понякога пък ни отнема повече време да проучим условията, за да изберем накрая това, което искаме за себе си и за семейството си. Сигурни сме, че не разполагате с времето, в което да проверите всяко едно предложение, на което сте се спрели. В процеса на избор спокойно ви предлагаме да се доверите на екипа на платформата, който ще ви предложи най-добрите варианти спрямо вашите критерии. Едновременно с това може да получите и съдействие за отстъпки.

Знаем, че много лесно човек може да се обърка сред стотиците предложения в интернет, съществува и риск да попаднем на подвеждащи обяви, които се разминават с действителността или пък са с неясни условия. Затова е добре да се доверите на платформа като Karavani.bg, с която сме сигурни, че ваканцията би била такава каквато си представяме и каквато сме запазили.

А сега остава само да си набележите дестинация, да изберете своята каравана и да усетите лятото една идея по-близо до вас.

Имате още съвети как да прекараме чудесна ваканция на каравана или пък за хубаво място на морето, споделете ни.