Да си родител на близнаци е подарък и двойна радост, предизвикателство и сила, приключение и вълнуващо пътуване. Понякога двете чудеса идват неочаквано и мама и тати са леко шокирани от новината, друг път те се оказват дълго чакана награда, надежда, вяра, сбъдната мечта. Както и да са дошли, на финала - винаги близнаците са щастие и победа. 

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

Близнаци се раждат постоянно и е толкова хубаво, че се случва. Много популярни мами и татковци също са посрещнали не едно, а цели две дечица наведнъж. Малка част от техните имена предстои да споделим сега. 

ГЛЕДАЙ НОВИЯ ЕПИЗОД ОТ "ЗДРАВЕ НА ФОКУС":

Ева Веселинова

За появата на нейните близнаци Ева споделя:

"Видях сърцето си извън тялото ми! Прекрасните ми бебчета се родиха на 9-ти април. 

❤ Сърцето ми се раздели на две и всяка част от него стана самостоятелна, поемайки своята първа глътка живот. ❤"

Какво бихме могли да допълним след едни толкова силни и красиви думи. 

Когато разбира, че бебета са две Ева плаче с глас. „Ембрионът е добре, вторият също, но нека изчакаме до края на третия месец, за да видим какво ще стане“ са думите на лекаря. "ШОК! Абсолютен шок!" е реакцията на бременната майка. 

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА ИСТОРИЯТА НА ЕВА ВЕСЕЛИНОВА

"В началото новината се приема трудно. Изникват хиляди въпроси и съмнения. Даваш си сметка, че това е истинска благословия, но и се страхуваш. „Ще се справя ли?“, „Как така две едновременно?“, „Ще получат ли достатъчно внимание?“, „Ще мога ли да им дам достатъчно?“... Безброй са въпросите. Истината е, че радостта идва, когато ги усетиш. Тогава знаеш, че нищо по-малко от двете сърчица, които бият заедно с твоето, не е опция."

Райна Налджиева

Райна Налджиева е носителката на титлата "Мис България" 2003 г. Тя се лекува от COVID-19, а малко след това ражда живи и здрави близнаци. Те носят имената Румяна и Александър. 

Новородени близнаци се раждат прегърнати

Новината, че е болна от COVID-10 идва неочаквано за Райна. Тя споделя, че симптомите са се развили светкавично. Сутринта е казала на половинката си, че не се чувства добре и до вечерта вече е имала висока температура, около 39 градуса. За щастие е успяла да се изчисти от вируса преди раждането. 6 дни, след като дава отрицателен PCR тест, се появяват близнаците, които не се заразяват с вируса.

Ето и какво пише Райна в профила си във фейсбук в деня на раждането: 

"Днес на Арахангеловден се появиха и нашите две ангелчета! Румяна и Александър! 

Нека бъдат много здрави, а ние с тати обещаваме да ги правим винаги щастливи! 

Искам да изкажа и огромната си благодарност към три ангелски жени Elena Tonkova, Теодора Тихомирова, Павлина Арабаджикова, без които това ни щастие нямаше да го има! За мен вие сте вълшебни!"

Поразителни кадри показват раждането на недоносени близнаци

Крум Савов

Близнаците на Крум Савов и половинката му Мая се появили след доста чакане, напрежение и една неуспешна бременност, преди години разкрива самият спортен журналист.

Ася Капчикова

Малчуганите носят интересните имена Ивиан и Ианик и са празнували първия си имен ден на Ивановден. Ася Капчикова явно обожава буквата И, а също и нетрадиционните имена. Името на третото ѝ дете е изключително близко до имената на близнаците. Той също е момче и се казва Ириан. 

Десислава Стоянова

Десислава Стоянова, водеща в Преди Обед с Александър Кадиев. Щастливата мама прекарва всеки свободен момент с близнаците си Стефан и Красимир.

Снимка: за жената