Все повече жени доста над средната възраст се решават да станат майки. Вярно, това крие много рискове, но съвременната медицина успява да направи мечтата им реалност.

Майка на 3 деца ражда четиризнаци на 51-годишна възраст

Повечето жени в напреднала възраст поемат риска с късното забременяване само и само да познаят щастието на майчинството. Някои от тях са се опитвали да забременеят в продължение на много години, но късметът им се усмихва късно. И въпреки забраните на лекарите и противопоказанията, жените са готови да дадат живот на детето си. 

Случаят на Анегрет Раунинг е различен. Германката решава да стане майка на 65-годишна възраст. Заслужава да се отбележи, че жената вече има 13 деца на възраст от 44 до 10 години. Възрастната дама се радва и на 7 внуци. 

След редица усложнения 59-годишна жена роди здрави близнаци

Г-жа Раунинг решава да пристъпи към процедура инвитро. Лекарите, разбира се, са против, защото на нейната възраст раждането е противопоказано. Това може да доведе до проблеми със здравето на майката и детето. Но Ангрет остава непреклонна. Германката признава, че най-малката ѝ дъщеря, която е само на 10 години мечтае за братче или сестриче. Лекарите не успяват да я разубедят и затова провеждат процедурата за изкуствено осеменяване. 

Да родиш над 40 и след 10-годишна борба - добре дошъл, Марти

Ангрет работи в училище като учител по английски. Жената сама отглежда и издържа децата си и едно бебе в повече не би ѝ дошло в тежест.  Жената обаче не е очаквала, че вместо на едно дете ще стане майка на четири. Така тя влиза в Книгата на рекордите на Гинес като най-възрастната майка, родила четиризнаци. 

Сега жената отглежда четиризнаците с помощта на по-големите си деца. Най-малките членове на семейството са вече на три годинки. 

Източник и снимки: https://vijti.com/