В Ботаническата градина на БАН от 02 до 09 декември 2023 г. от 10 до 16 ЧАСА, ще бъде отбелязан българския „Ден на дарителите“ (6-ти декември), с тематично събитие „С благодарност към дарителите”!

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Дарителството за Градината датира от основаването ѝ. Дарените растения са значителна част от сбирките. Сред тях са редки видове от близки и далечни страни, нови и красиви сортове. Посетителите ще имат възможност да видят голяма част от тях.

В последните години дарителството е част от дейността на Ботаническата градина и под формата на дарения за различни активности, засаждания, помощ при аварийни ситуации и др. Всички дарители са добре дошли! Входът за тях ще е безплатен, необходимо е само да го кажат на касата! 

Според проучване бебетата започват да учат език преди раждането си

Както обичайно, могат да се закупят малки растения от над 500 вида, размножени и отгледани в Ботаническата градина, на приемливи цени. Сред тях са „модерните“ ароидни, разнообразни сукуленти, подходящите за отглеждане от деца пеперомии и традесканции, пъстролистни бегонии и марантови, кафе, папрати, има и орхидеи и други „колекционерски“ рядкости!

Заповядайте и се насладете на частица от зеления рай на планетата!