Черният шоколад има своите доказани ползи за здравето. Той е едно от най-често препоръчваните лакомства, които в малки количества могат да се консумират без угризения.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Черният шоколад е много полезен и по време на бременност. Заради това всяка бременна жена, която има позволението на своя наблюдаващ лекар, може да се възползва от прекрасните качества на черния шоколад.

Защо черният шоколад е полезен през бременността?

Черният шоколад е изключително богат преди всичко на антиоксиданти. Те намаляват възпаленията, стимулират правилното делене на клетките, потискат злокачествените процеси, подпомагат работата на имунната система.

В натуралното какао, което преобладава в черния шоколад, се намират множество минерали, които са ценни за развитието на плода, както и за здравето на майката. Сред тези минерали са магнезий, манган, желязо, калий, мед, фосфор.

Дори едно кафе дневно през бременността води до по-малки размери на новородените

Минералите в черния шоколад допринасят за контрола на кръвното налягане, което предпазва от прееклампсия по време на бременност. Освен това те са ценни електролити, важни за нормалните функции на нервната система.

Черният шоколад е богат и на фолиева киселина, която е от голяма важност по време на бременност. Фолиевата киселина съдейства до голяма степен за правилното развитие на нервната система на бебето, така че да се избегнат малформации и вродени дефекти.

Източник: https://www.dnes.bg/