Националната състезателка по волейбол Силвана Чаушева стана майка за първи път. Малката Бояна се роди вчера в 12.50 ч. в екипа на д-р Даниел Ставрев, неонатолога д-р Кузманова, анестезиолога д-р Кренчев и ак. Негалова.

Уникална операция в Пирогов - лекари спасиха бебе на 2 дни

Бебето дойде с тегло от 3 190 грама и ръст 50 сантиметра. Екипът я посрещна като новата надежда на волейбола, а щастливата майка сподели, че Бояна е била изключително активна още от шестия месец на бременността и няма съмнения, че ще бъде добра спортистка.

Бременността преминала нормално, но с много неразположения. Почти през цялото време се сблъсквала с всички неприятни симптоми, които обикновено съпътстват само началото на бременността. Въпреки това, като един истински професионален спортист, Силвана била изключително активна до самото раждане. От пролетта насам е успяла успешно да издържи изпитите си в Пловдивския университет, където следва за преподавател по физическо възпитание. И между двете сесии е организирала сватба и ремонт на новата къща, в която до дни ще се приберат с Бояна. Категорична е, че родният град Смолян е мястото, където иска да живее със семейството си. По време на многото пътувания, част от живота ѝ на професионален спортист, винаги е мечтаела за спокоен и нормален живот в града. 

Потвърдено: Ивет Лалова очаква първа рожба

Въпреки това, решението да се оттегли от професионалния спорт, когато е на върха на кариерата си и да стане майка е отлагано много дълго време, именно заради ангажиментите и отговорността, която носи към отбора си.

След 13 години, посветени на професионалния волейбол, сега Силвана ще се отдаде изцяло на новото си поприще – това на майка и съпруга.

Източник и снимка: Facebook УСБАЛАГ Селена