Още от първите ѝ дни на този свят, Ани е диагностицирана с епилепсия и детска церебрална парализа. Тя е дете, дългоочаквано с вяра и надежда от мама и тати.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Бременността на майката протича нормално, но поради лекарска грешка по време на раждането, преди 2 години Ани се ражда с тежко заболяване. През първата ѝ годинка Ани се е лекувала в София, но от април месец 2022 г. тя и родителите ѝ ходят на прегледи в Турция, където лекарите предлагат по-добро лечение и по-добра апаратура.

След преглед на 19 септември лекуващият лекар - детски невролог, изпраща Ани на рентгенова снимка на тазобедрените стави, където се оказва, че едната става е на косъм от изваждане. Още тогава е направен преглед с детски ортопед, който препоръчва интервенция на крачето отново в Турция, като тази интервенция представлява поставянето на ботокс в мускулите, за да могат да се отпуснат и да помогнат на Анна за прохождане, координация на ръцете и за предотвратяване на изваждане на тазобедрената става.

В помощ на 6-годишният Тома

След тази интервенция семейството на Ани ги очаква двуседмична рехабилитация в център отново в Турция, за което са необходимо не малко средства, както за самата рехабилитация, така и за престоя им там, предава NOVA.

Внимание! Забраниха опасни детски нехранителни стоки

Досега финансово родителите на Ани успяват да се справят сами, но разходите за тях вече стават непосилни. За интервенцията на Ани са нужни над 14 000 лева, след която предстоят рехабилитация и посещения на други специалисти, за които сумата все още не е ясна. Майката на Ани вярва, че на света все още има добри хора, които ще ѝ помогнат и заедно с тяхната помощ ще може да лекува детето си и да го види как се радва на света, как ходи в парка, как се храни, как расте.

Ако желаете да помогнете на малката Ани и нейното семейство може да го направите на следната банкова сметка:

UniCredit Bulbank

IBAN: BG48UNCR70001525465341

BIC: UNCRBGSF

Анна Атанасова Ганчева

Източник и снимка: https://www.varna24.bg/