БДЖ подарява безплатно пътуване на децата за 1-ви юни, съобщават от БДЖ за медия “Нова Варна”. Това се отнася за всички деца до 14-годишна възраст. Задължително е възрастта на децата да се удостовери с копие на акт за раждане или друг документ. Трябва да се покажат и железопътни карти „Дете” и „Учащ”.

По повод Международния ден на детето БДЖ и тази година ще спази добрата си традиция и ще подари безплатно пътуване на всички деца на възраст до 14 години.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Младите пътници могат да се възползват от тази възможност от 00:00 ч. до 24:00 ч. на 1-ви юни във всички пътнически и бързи влакове. При условие, че пътуването започва с нощен влак, който заминава преди 24:00 ч. на 1-ви юни, безплатното пътуване важи до пристигането на влака в крайната гара на следващия ден.

Възрастта на децата се удостоверява с копие на акт за раждане или друг документ, доказващ възрастта, както и с железопътни карти „Дете” и „Учащ”. Запазените места за всички категории влакове, спалните места и разликата за пътуване в първа класа се заплащат. Децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Нова детска книжка от Фаро отвежда малките читатели на вълшебен остров

БДЖ поздравява своите най-малки пътници с предстоящия празник – Международния ден на детето, и им пожелава щастливо детство, усмивки и весели игри през лятната ваканция!

Източник: https://novavarna.net/