,,Днес отбелязваме Световния ден на недоносените деца. Малките герои, които се появяват на бял свят толкова неподготвени, а ни показват, че волята за живот понякога е по-силна от всичко. Тази борба обаче би била немислима без хората, които с много любов и професионализъм денонощно полагат усилия и влагат сърцата си, за да съхранят чудото на живота – неонатолозите'', споделиха във Фейсбук, на 17 ноември, от Аг Селена. Текстът продължава така:

Как емоционалното състояние на майката оказва влияние върху бебето преди раждането

,,Само за тази година в интензивния неонатологичен сектор на болница „Селена“ към момента са отгледани 177 недоносени бебенца, от които 10 с екстремно ниско тегло под 1000 грама. Днес изпратихме едно от тях вкъщи – Елияна. Тя се роди по спешност в 31 г.с. на 6 октомври с тегло 1770 грама и беше приведена в интензивния неонатологичен сектор. Няколко дни след раждането се установи вродена аномалия на храносмилателната система, което наложи оперативно лечение, последвано от  едномесечен престой под грижите на нашите всеотдайни специалисти.

Започва пълната промяна 'Светулка' на детското отделение в болницата в Добрич

Елияна носи имената на двете си баби, но мама Натали и татко Любо ще я наричат просто Лия Любов.

Коледен (зелен) Базар за родители и забавления за деца

А на всички семейства, които се сблъскват с подобно изпитание, пожелават да имат вяра. Благодарим ви, мили деца, че ни припомняте смисъла на живота и колко ценен дар е той! Благодарим и на вашите неизменни спътници по пътя ви – неонатолозите, които правят невъзможното, за да ви има и смехът ви да ни изпълва с надежда и радост.''