Зън-зън-зън, зима е навън, време за подаръци и споделени моменти! На 2 декември каним всички бъдещи и настоящи родители, разбира се, заедно с техните деца, на едно вълнуващо събитие в България мол. Потопете се в зелената приказка на 9 МЕСЕЦА! Заедно с представители на ЕКОсъзнателни брандове и техните уникални продукти ще ви изненадаме с чуден базар. Впрочем в най-подходящия момент, точно преди празниците, за да изберете подаръци не само за себе си, но и за всички от дългия семеен списък. Обстановката ще бъде уютна, красива и изпълнена с добро настроение. Започваме в 10:30 ч. Мястото е България мол.

Какво сме подготвили?

10:30 ч. За творците по душа планираме работилница ,,Гласът на природата‘‘ – дечковците ще рисуват върху екоторбички, които впоследствие ще запазят за спомен. Подходящо за деца над 2-годишна възраст.

Между 11:00 и 12:00 ч.  Фен среща с любимите герои на всички деца - БИБИ и МИМИ от Маргаритка Усмивки, снимки и щастливи мъници - какво повече да искаме?!

12:15 ч. Уъркшоп Хапване за щастливи и здрави деца. Заедно, в компанията на Кристина ОрсоваТя е маркетинг специалист, кулинарен автор и блогър, автор на книги за деца, привърженик и посланик на живота с минимален отпадък. В своя блог "В чехлите на мама" и в социалните мрежи споделя информация, идеи и рецепти за намаляване на хранителните отпадъци, устойчиви продукти и идеи как да включваме децата в готвенето, за да насърчим изграждането на здравословни хранителни навици от ранна детска възраст.

Какво да очаквате? Благодарение на Криси, публиката ще се наслади на кулинарна презентация на пъстра зимна салата. Криси ще сподели на децата и родителите повече за значимостта на сезонното хранене и от здравословна гледна точка, и като начин да намалим хранителните отпадъци, въглеродния си отпечатък, да стимулираме местното производство. Ще разкрие повече за значението на сроковете на годност и разликите между "Най-добър до" и "Годен до". И за финал ще ви изненадаме с идея за вкусен дресинг към салатата, който и децата могат да приготвят сами. Подходящо за деца над 4-годишна възраст.

През целия ден (от 10:30 до 16:00 часа) на разположение на малките ще бъдат чудните работилници и полезни дейности:

За творците по душа - Нов живот за дрехите. С "Paint Me" Тениска си нарисувай (или бебешко боди) heartPaint Me е забавно и креативно пространство за малки и големи любители на изкуството. При тях децата и техните родители собственоръчно могат си нарисуват красива картина, а защо не и оригинална handmade тениска.

 ,,Дентален кабинет на колела''. Как да мием зъбките правилно, уроци за малките сладури от специалистите на Дентална Клиника Петър Дучев

Засаждане на растения. Всяко семенце търсия своя дом, за да поникне и да се превърне в красиво растение. Децата с радост ще се включат в този процес, засаждайки свое растение, за което впоследствие ще трябва да се грижат. О, да - също и да му подарят красиво име.

Зеленият кът за снимки. Ние знаем, че всяко послание минава през очите и продължава към сърцето, за да остане в спомените. Ще се снимаме, нали? Подготвили сме специална АРтинсталация. Подходящо за всички - даже и за онези, които още са в коремчето на мама.

16:00 ч. Време да си пожелаем ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ! 

Защо организираме събитието?

Събитието е част от инициативата ,,Зелената стълба‘‘, чиято цел е социално въздействие и повишаване на екологичното съзнание и култура сред българските семейства. Вярваме, че чрез добрият пример, съвместно с различни компании, следващи ESG практиките, можем да повишим гражданската ангажираност и да стимулираме положителното екологично поведение.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНИЦИАТИВАТА ЗЕЛЕНАТА СТЪЛБА НА 9 МЕСЕЦА

Информираността е движещата сила за зеленото бъдеще на страната ни. А бъдещето – това са децата, всяка инвестиция, свързана с тях, е в полза на хората и околната среда. И тук съвсем удобно и разумно се намества темата за здравето и как то е свързано с храната, която консумираме, козметиката, докосваща кожата ни, въздухът, който дишаме, дрехите, обгръщащи тялото ни и още, и още… от деня и бита на всяко семейство. Можем да бъде по-здрави и да избираме продукти полезни за нас и безопасни за природата. Затова чрез специални постери, разположени между щандовете, ще поставим акцент върху преходът към устойчива икономика, здравето и екологичните принципи, и стъпките за зелено домакинство.