Първи детски интерактивен театрален фестивал на открито в Южен парк с подкрепата на Столична община

На 17 септември сдружение Б Плюс с подкрепата на Столична община организира Първи детски интерактивен фестивал на открито в Южния парк при езерото „Водна паша“. Събитието е посветено на Деня на София и е за най-малките театрални зрители на възраст между 5 и 12 години и техните родители. Фестивалът е по идея на режисьора Йордан Славейков и цели да приобщи децата и юношите към магията на театъра, да ги направи съпричастни чрез участие и да стимулира творческите им таланти.      

Д-р Цонев и тризнаците: Днес е уникален за мен ден

В рамките на фестивала малчуганите ще могат да се включат в театрални работилници и чрез играта и различните форми на изкуството да се докоснат до магията на кукления театър. Ще пеят, рецитират и рисуват заедно с актрисите Августина-Калина Петкова и Деница Даринова.

Моето 700-грамово чудо - сила, любов и урок

Практическо ателие по изработване на кукли за куклен театър ще предостави възможност на децата да използват въображението си, да изработят и да запазят за себе си първата си не просто играчка, а истинска кукла от света на театъра. Под формата на игра актрисата Деница Даринова ще запознае децата с най-лесните за изработване и демонстриране кукли.

Писмо за лечебната сила на билките

В творческо ателие “Театрализиран стих/песен“ заедно с Августина-Калина Петкова децата ще разучават и изпълняват “по роли” детски стихчета или детски песнички. “Щурец и мравка”, “Зайченцето бяло”, “Хей ръчички” и други популярни песнички ще бъдат представени в театрализирани версии от малките актьори.

Двете творчески ателиета “Практическо ателие по изработване на кукли за куклен театър” и “Театрализиран стих/песен” ще се провеждат паралелно с три последователни издания и начални часове 13.00, 15.00 и 17.00 часа. Времетраене 60 минути. Сапунените мехури винаги са били сред най-обичаните детски игри и приятен спомен за родителите. В шоу-спектакъл за деца “Балон като слон” с актьора Краси Кирчев и куклен театър „Мале-мале“ децата ще участват в игри и състезания със сапунени балони. В шоуто децата и родители ще видят от най-обикновени до най-странни сапунени балони: балони с дим, с огън, квадратни балони, пет балона един в друг, балон-гъсеница. Краят на шоуто неусетно се превръща в работилница за сапунени мехури за децата и родителите им.

 ПРОГРАМА НА ПЪРВИ ДЕТСКИ ИНТЕРАКТИВЕН ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ

13.00-1400 “Театрализиран стих/песен”

15.00-16.00 “Театрализиран стих/песен”

17.00-18.00 “Театрализиран стих/песен”

13.00-1400 Практическо ателие по изработване на кукли за куклен театър.

15.00-16.00 Практическо ателие по изработване на кукли за куклен театър.

17.00-18.00 Практическо ателие по изработване на кукли за куклен театър.

18.30 Шоу-спектакъл за деца “Балон като слон”.

Линк към събитието във фейсбук