Приятели, получихме писмо от наш читател, което с радост споделяме на страниците на „9 месеца“.

Темата е свързана с борбата за рожба. Знаете, че ние подкрепяме не само родителите, но и онези хора, които жадуват да бъдат такива. За да ни има нас, трябва да се раждат деца. Какво по-хубаво от появата на нов живот, нали? Надеждата на настоящето се появява и създава бъдещето. Около 150 000 души в България имат репродуктивен проблем, но невинаги неговото разрешение е чрез инвитро процедура. Понякога на помощ идва народната медицина. Със сигурност природните лекове дават своя принос за нашето здраве, зависи обаче какъв е проблемът. Съветваме ви да не изключвате консултацията със специалисти. Винаги търсете второ професионално мнение, ако се съмнявате в поставената диагноза. Стремете се да намерите баланса между сигурната традиционна медицина и силата на билките, нека изборът ви да бъде осъзнат и лишен от риск.

Признайте си, че понякога носталгично извръщате глава към отминалите дни, отдавна забравени, когато бяхте мънички и заедно с баба ходехте да събирате билки… Ех времена, ех нрави. Сърдечно желаем тази лична изповед да бъде плодоносна за вас.

v

„Малко след като сключихме брак с жена ми – на 2 септември 2017 година, тя забременя. Научихме за бременността още в самото начало, защото беше планувана, желана и от двамата. За съжаление, вследствие на катастрофа загубихме бебето в трети месец и се наложи съпругата ми да направи аборт… и то навръх рождения ми ден.

Мисля, че няма смисъл да ви описвам как се чувствахме тогава. Докторите изписаха хапчета, които тя трябваше да приема по график, и ни предупредиха изрично поне шест месеца да не настъпва нова бременност, за да може организмът да се възстанови максимално.

Преценихме да изчакаме осем месеца и започнахме нови опити, но за съжаление, без резултат – всеки път се надявахме и не се получаваше.

Това продължи няколко месеца и бяхме много отчаяни, че не можем да си имаме бебе. Дори обмисляхме вариант за инвитро, но се отказахме бързо, научавайки какви са цените на процедурите и най-вече това, че няма гаранция за успешен резултат.

Споделих с няколко близки приятели в каква ситуация сме и така разбрах за баба Иглика – жена на около 80 години, която е имала същия проблем със зачеването, когато е била млада булка.Тогава нейната баба й помогнала – дала й рецепта с билки, които и двамата с нейния съпруг да пият, за да си имат рожба.

Към днешен ден баба Иглика има син и дъщеря благодарение на тази рецепта и я раздава безвъзмездно на нуждаещи се. Както и с всичко останало и този път нямахме никаква гаранция за успех, но поне не беше нещо, което да навреди на положението, и сметнахме за добре да пробваме.

Още тогава бях взел решение, че ако с билките жена ми забременее и всичко е наред, ще разпространя рецептата, без да искам нищо от никого – така, както баба Иглика е правила и прави.

Доверихме се и чудото се случи! Сега си имаме живо и здраво момченце на два месеца, което ни радва всеки ден. Та бих искал чрез вашето списание да споделя рецептата и тя да достигне до повече хора, които са в нужда и нямат възможност да си позволят скъпи прегледи и процедури при специалисти.

Изпращам всички подробности, отварата трябва задължително да се приема и от двамата партньори, за да има ефект.

Първи месец

Приемът на билките започва в началото на нов месец. Мъжът пие бабини зъби, а жената – клинавиче.

Приготвяне на отвара от клинавиче:

2 с.л. от билката се варят 10 мин в 500 мл вода. Пие по 100 мл четири пъти дневно.

Приготвяне на отвара от бабини зъби:

1 ч.л. от билката се вари 5 мин в 200 мл вода. Приема се 3–4 пъти дневно всеки ден от месеца.

Втори месец

Женски билки: гръмотрън – корен, ветрогон, цариче, клинавиче, живовляк, маточина.

Необходимо е да се снабдите с една кутия от всяка билка и да смесите добре всички билки заедно. В 500 мл вряща вода се варят две супени лъжици от сместа за 10 мин. След това оставете получената отвара за един час в хладилника и я прецедете. Пийте от нея три пъти дневно по 150 мл.

Важно! Отварата започва да се приема от 11-ия ден на менструацията и продължава до следващата менструация.

Мъжки билки: ветрогон, бабини зъби, магарешки бодил – цвят, жълт кантарион.

Отново е необходимо да имате по една кутия от всяка билка и да ги смесите добре. В 500 мл вряща вода се варят две супени лъжици от сместа за 10 мин. Отварата престоява половин час и се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 150 мл.

При мъжа приемането на отварата да започва в началото на нов месец, а при жената веднага след приключване на менструацията. Напитката има леко горчив вкус, но не бива да се подслажда със захар – единствено в краен случай, и то с лъжичка пчелен мед. Надявам се да съм полезен на някого в нужда.“

Поздрави,

Илиян Павлов