Мъж, който е бил отвлечен като новородено бебе в Чили преди четири десетилетия откри биологичната си майка. Потресаващата история на 42-годишният Джими Липерт Тайдън разтърси света.

В деня, в който се родил, медицинска сестра информирала майка му, че момченцето трябва да бъде поставено в кувьоз. Не след дълго тя се върнала при родителката с покрусяваща новина - бебето ѝ е починало.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Така мъжът бил отгледан в САЩ от семейство, което нямало представа за истинския му произход.

„Нищо не може да се сравни с тази емоция. Това беше сблъсък на чувства за мен“, казва Джими, след като за пръв път срещна родната си майка Мария Анхелика Гонсалес. 


 
„За мен това беше сблъсък на чувства – щастие, но същевременно бях наранен от загубеното време, което ми е отнето", разказва мъжът.

Тайдън е отгледан като едно от три деца в любящо семейство с двама родители. Той е знаел, че е осиновен и е роден в Чили. Осиновителите му обаче вярвали, че детето няма живи роднини в южноамериканската страна, която бе управлявана от режима на диктатора Аугусто Пиночет от 1973 до 1990 г.

„В продължение на 40 години това беше моята история“, написа Тайдън на страницата си във Фейсбук, който 19 години е служил в американската армия като морски пехотинец, а сега е успешен адвокат по наказателни дела.

Едно семейство сбъдна мечтата си за втора рожба

Един ден през април той случайно попада на новинарска статия, разказваща за мъж от Калифорния, който научил, че е бил откраднат от майка си в Чили и след това незаконно осиновен от двойка от САЩ. Тогава разбира, че според правозащитни организации повече от 20 000 бебета са били откраднати от майките си в Чили, предимно жени с нисък социален статус. След това децата са давани за осиновяване от хора в чужди държави. Новите родители плащали, но вярвали, че това са законни такси и нямали никаква представа, че малчуганите са жертва на трафик.

В схемите са участвали акушерки, лекари, социални работници, монахини, свещеници и съдии, които печелели повече от добре от престъпната дейност.

Съдят родители, оставили петте си малолетни деца без надзор

Джими Липерт Тайдън веднага се обръща към една от организациите, които има достъп до база данни с ДНК на семейства, които предполагат, че децата им може да са били откраднати. Така открива, че майка му е жива и има семейство с братя и сестри в родината си.

Веднага стяга куфарите и след няколко дни изрича думите, които никога не е предполагал, че ще каже: "Здравей, мамо! Обичам те толкова много..." Биологичното му семейство посреща Тайдън с тържество и 42 балона, които символизират всеки един рожден ден, който той е прекарал разделен от тях.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Сега той обещава, че ще посвети бъдещата си юридическа дейност на това да помогне и на други откраднати деца да открият родителите си в Чили.

Източник и снимки: https://dariknews.bg/