Дани е роден с четвърта степен хидронефроза и стеноза на уретерите, още от раждането е бил несъвместим с живота поради завишени показатели на креатинин 1001mol/L. 

Още не започнал новия си живот, прекарва три месеца в детска педиатрия гр.София, в борба за живот, в която побеждава, след като един месец е бил в реанимация между живота и смърта

Грижа за най-малките - Майчин дом получи дарение от кутии с адаптирано мляко

От самото начало на раждането му, докато Дани е все още беззащитно бебе, лекарите полагат големи усилия да спасят бъбреците му, но не успяват. Дани минава на перитонеална диализа, която се провежда по 6 пъти на ден. 

За това кратко време детенцето преживява три операци в Пирогов - Детска Клиника по Нефлорогия, лекарите вече няма какво да направят за Дани, казват, че трябва да бъде извършена трансплантация, на която донор ще бъде единия от родителите. Трансплантацията ще бъде извършена в Турция. 

Кампанията по набиране на средства за нея е изключително спешна, защото Дани не разполага с време, в което да стои и да чака. Момченцето се нуждае от трансплантацията и тя трябва да бъде извършена в най-скоро време! В момента Дани е спрян от диализа, заради жестока бактерия и е под наблюдение.

Една мечта за бебе, възможна само чрез дарена яйцеклетка

Родителите му се обръщат с молба към всички нас: 

"Казвам се Десислава Тодорова и съм майка на едно прекрасно детенце с името Даниел. Той е роден на 07.09.2020 чрез секцио заради усложнения и впоследствие разбрах, че аз и бебчето ми сме спасени като по чудо.

До този момент Дани претърпя цели 3 операции, а няма още 2 годинки - първата беше за поставяне на перитонеален катетър, втората беше след три месеца, понеже катетъра се запуши и третата е от 27.06.22 г. за премахването му поради образуване на бактерия. Налага се СПЕШНА трансплантация на бъбрек и тя е неизбежна...

Отправям към вас, дарители, с молба да подпомогнете финансово предстоящата операция, защото нашето семейство не може да се справи само без подкрепа."

Нека се обединим и помогнем на малкия Дани! Животът му все още не е започнал, а той вече се бори за него. Нека го подкрепим в тежката битка. 

Можете да подкрепите Дани с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay: https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-bez-dializa-za-dani

Източник и снимки: фейсбук Дари надежда