На Димитровден Неонатологичното отделение на МБАЛ Силистра получи така желания от тях неонатален респиратор. Той е закупен със средства, събрани от акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца“ и бе връчен от деца, участници в кампанията и местните координатори на акцията в града – мотоклуб IRON CROSS MCC. Стойността на апарата е 36 000 лв. 

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО 

Д-р Румяна Манева: „Колкото е по-нов този апарат, толкова е по-щадящ за децата“Респираторът, който получихме тази година от акция „Жълти стотинки“ ни е много необходим, тъй като ние преди 10 години имахме един апарат. Всеки апарат в неонатологията за 10 години се амортизира. Респираторът е апарат, който всички неонатолочини отделения, второ и трето ниво трябва да имат и да са достатъчни. С този апарат ние подпомагаме дишането на децата, както новородени, недоносени, така и новородени, доносени, когато им се налага да бъдат интобирани и да бъдат с дихателно подпомагане, което може да бъде достатъчно продължително, каза д-р Румяна Манева, началник на Неонатологично отделение към МБАЛ-Силистра. 

9 бебенца се родиха в пловдивска болница на Димитровден

Колкото е по-нов този апарат, толкова е по-щадящ, по-атравматичен. За децата да е най-комфортно и безвредно. В отделението оборудвахме две прекрасни стаи, получихме и един нов кувьоз“, допълни д-р Манева.

Източник и снимки: FB Общинско кабелно радио "Силистра"