100 000 лева са предвидени в бюджета на община Горна Оряховица за подкрепа на семействата, съобщава кметът на града Николай Рашков във Фейсбук. 

"Надяваме се, че Общинският съвет ще утвърди бюджета, както и критериите, които сме изготвили и според които, работещи горнооряховски семейства, в които се роди трето дете, ще получават еднократна помощ от 10 000 лв." 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

В публикувания пост кметът изрази желанието си да подкрепя образованите и активни млади хора на Горна Оряховица, които се решават да имат многочленни семейства и избират да отглеждат рожбите си там.

От споделените кадри става ясно, че кметът е бил част от празника Бабинден на екипа на Родилното отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. По традиция бебенцето, родено в навечерието на Бабинден получи специален подарък от Общината

"Пожелавам на малката Крисия да расте щастлива и безгрижна, и защо не – да стане лекар!", споделя Николай Рашков. И допълва: "И вижте, какво щастливо съвпадение! Бебе Крисия е ТРЕТОТО детенце в семейство Илиеви от Горна Оряховица! И Крисия, и майка ѝ Полина се чувстват отлично, благодарение на грижите на всички в Родилното отделение." 

Дали няма да се окаже, че тъкмо това ще бъде първото семейство, подпомогнато по новата мярка за стимулиране на раждаемостта? 

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУАЛТОР

"Пет новородени бебенца има в отделението в момента, а десет дечица са се родили тук от началото на годината. Всеки ден през последната седмица, в Горна Оряховица се е появявал нов живот! Толкова хубаво начало на годината! Голям успех за лекарите в горнооряховското Родилно отделение са и грижите, които успешно полагат за мъничко момиченце, родено във вторник с тегло от едва 1.980 кг. Респект!" 

В края на своята публикацията Рашков изрази възхищението си от мотивираните, добре обучени и вдъхновени кадри, работещи в Родилното отделение. 

Източник и снимки: Facebook Николай Рашков