Най-голямото чудо на този свят е появата на нов живот - истина, която са осъзнали дори дечицата на Основното училище „Мария Монтесори“ и Профилираната гимназия „Райко Цончев“ в Добрич. С тяхната благотворителна работилница и базарите, които деца, учители и родители организираха, те успяха да съберат сумата от малко над 2 500 лв.

В подкрепа на бебе Боянислава

Каузата, която от години те подпомагат, е дейността на Фондация „Искам бебе“. Идеята, дошла от един от родителите, е посрещната с голям ентусиазъм, както от екипа на училищата, така и от самите деца.

Все повече двойки изпитват затруднения да се сдобият с бебе, което води и до необходимостта от все повече финансови средства за тяхното подпомагане. Само миналите по трудния път на асистираното забременяване знаят, че той е пълен с много неизвестни, с надежди и разочарования, със сълзи от неуспеха и разбира се, с много финансови затруднения.

Ето защо „Мария Монтесори“ и „Райко Цончев“ в Добрич прегръщат дадената от родители идея и насочват усилията си към събиране на средства за Фондация „Искам бебе“. Така още през 2021 г. деца, родители и учители изработват сувенири за базар в София, разказва директорът на образователните институции Надежда Иванова.

Бременна с близнаци ражда едното бебе в линейка

Мария Георгиева действително сбъдва своята мечта и впоследствие решава да стане координатор за Добрич на Фондация „Искам бебе“, за да може да помага на колкото се може повече двойки също да изпитат нейното щастие. Тя работи към Фондацията напълно безвъзмездно. Със сигурност най-големият ѝ стимул е успешният край и раждането на нов живот. Именно благодарение и на Фондацията Мирослава Георгиева от Добрич вече е майка на две дечица.

Източник и снимка: https://bnr.bg/