В продължение на Световната седмица на кърменето (1-7 август) Банка за майчина кърма (Столична обшина) и район „Надежда“ (Столична община) организираха информационен ден „Да се застъпим за кърменето-обучение и подкрепа“, който беше на 15 август 2022  г. от 10:00 до 13:00 часа в Северен парк.

„Екипът на район „Надежда“ е ангажиран с много социални каузи през последните години. Радвам се, че срещаме нови партньори в лицето на  медицинските  специалисти от Банка за майчина кърма. С реализирането на подобни информационни дни подкрепяме родителите и превръщаме Северен парк в място с истинска социална значимост“, сподели инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“

Основна цел на инициативата бе  популяризиране и насърчаване на кърменето и донорството на кърма. В подкрепа на майките се включиха лекари и акушерки от екипа на Банка за майчина кърма, които ще осигуриха безплатни консултации на кърмещи жени и бъдещи майки.

За да насърчи майките с примера си бе поканена и олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева, която наскоро също стана майка. Проведе се  томбола с подаръци за участниците в консултациите.

Бременна, спасена чрез сложна операция, днес гушка бебе Димитър

Банката за майчина кърма в София е една от институциите с приоритет не само подкрепа за кърмене, но и осигуряване на кърма за деца в риск.