24 000 са децата у нас с пропусната доза ваксина против коклюш. "Заболяването може да има и здраво заразоносителство. Тоест един ваксиниран човек да има тази бактерия, но да няма симптоми и да предаде заболяването на друг", заяви д-р Благомир Здравков, изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев". 

Месец след месец, тест след тест… защо бебето се бави?

В интервю по Нова телевизия той предупреди родителите, че кашлицата при бебета, които още не са навършили два месеца, е  тревожен и алармиращ симптом, за който трябва да следят и навреме да потърсят медицинска помощ.

SOS! Бактериална вагиноза и бременност

В отговор на въпрос за кадрите в педиатрията д-р Здравков съобщи, че в нашата болница този въпрос е решен с последователната политика на ръководството в подкрепа на специализантите.

Поли, майка с две рожби, се нуждае от помощ

При трима преди няколко години, сега вече са 40, като новите назначени са 15 души от последния випуск завършили. "Нерешен обаче остава проблемът с недостига на медицински сестри в здравната ни система", каза още д-р Здравков, като подчерта, че това на първо място зависи от действията на държавата.