25-годишна родилка и бебето й починаха в болницата във Велинград. Според съпруга на жената тя е била здрава, без придружаващи заболявания и е посещавала редовно контролните си прегледи. Няколко часа, след като я откарва в болницата за раждане, получава обаждане, че жената и бебето са починали. 

От МБАЛ- Велинград & Медицински център- Велинград 2017 написаха във Фейсбук:

Уважаеми дами и господа, мили приятели на МБАЛ- Велинград & Медицински център- Велинград 2017,  винаги сме споделяли с Вас нашите радости и успехи, но за нас е важно, с открито лице, да Ви информираме и за нашите загуби и мъки!

След 4 години в очакване и 5 спонтанни аборта, едно бебе скоро ще е тук

Обръщаме се към Вас с една съкрушителна вест – на 28 Декември (сряда), при секцио, въпреки многочасовите опити на мултидисциплинарен екип от отделенията по Хирургия, ОАИЛ и АГО, почина 25-годишна родилка, а бебето и бе мъртвородено. Всички предприети медицински дейности, са извършени при спазване на алгоритмите и съобразно стандарти на съвременната медицинска практика.

След 10 години, 8 инвитро процедури и извънматочна бременност - Петя вече е мама

Въпреки положените огромни усилия,  за съжаление,  пред медицината все още има граници, които не могат да бъдат преодолени. Нашите екипи са дали всичко от себе си, но не са успели да постигнат обрат в състоянието на жената. Ръководството на МБАЛ- Велинград,  спази целия канален ред и уведоми всички компетентни органи!  Назначени са необходимите проверки.

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Екипът изказва дълбоки съболезнования, за непрежалимата загуба, на семейството и близките на родилката! Случаят е изключително тежък за всички нас, които сме свикнали,  АГ- отделението да се огласява от бебешки плач и усмивки на щастливи родители!

Цялата ни болница тъжи...!