Мечтаеш ли да имаш семейство и деца, докато едновременно с това се справяш отлично с кариерата си и стигаш високи, международни върхове? Звучи невъзможно, но всъщност е. 

Ето и някои съвети в тази посока.

  • Използвайте силата на женските състояния

Важно е да планирате стратегия за развитие за няколко години напред, формирайте ясна визия за бъдещето си, както определите приоритетите си. Ако имате енергия на лидерка, тя ще ви помогне да бъдете уверена в себе си. Времената, в които живеем сега, са времена на трансформация, това е особено важно, защото често може да ви се налага да бъдете лидерка на промяната, да стартирате нови насоки и да прилагате новите подходи с увереност.

Ако по природа ви е много трудно да молите за помощ и да се доверявате, това също ще ви помогне да станете по-добър лидер. Обикновенно в управленски екипи, където има много мъже на ръководни позиции, е достатъчно да включите „момичето“ в себе си и да помолите накой мъж за помощ и подкрепа по определен въпрос, като по този начин ще го включите в съвместно сътрудничество.

Обикновено мъжете имат много идеи как да разрешите проблема си. Важно е да разберете, че вашето решение не е единственото правилно и да сте готова да го оставите, за да приемете креативността на екипа. Влизайки в тази енергия със сигурност ще можете да се наслаждавате на настоящиите моменти. Това ще ви помогне да имате най-доброто, което можете да получите точно сега, в тази конкретна ситуация.

Дарена е четвърта детска линейка

Използването на сексуалната енергия е стимул, привличане и двигател на лидерството. Истински добрата лидерка трябва да може да очарова, вдъхновява и в същото време да бъде устремена и женствена.

  • Разделете задълженията вкъщи според женската и мъжката енергия

Преди години в бизнес средите преобладаваше предимно мъжката енергия и жените лидери се опитваха да подражават на тази енергия и да прехвърлят цялата отговорност върху себе си за планиране на стратегии за развитие, и постигане на резултати. Но с това си поведение резултатът се оказва само един - уморена и изнервена личност. Не е необходимо да носите всичко на гърба си, а е нужно да делегирате достатъчно отговорност на другите членове на семейството. Но все пак се стремете да не достигнете фазата, в която вашият любим човек и партньор да започне да ви възприема повече като конкурент, отколкото като половинка и любима жена. 

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Много е важно да разпределите и да помолите партньора си да заеме мъжката роля в семейството. Нужно е да се съсредоточите върху женската си природа в дома и в бизнеса. А именно - да обърнете внимание на качествата креативност, стратегическа визия, изграждане на добри взаимоотношения. Мъжете по природа са бойци, затова, мили момичета, нека оставим битките за тях.

  • Кариера, и семейство

Тук не може да има разделение. Една жена лидер знае как да притежава и балансира кариера и семейство. Една жена се чувства щастлива, когато се развива в професионалната сфера и създава уютен дом, в който иска да се върне възможно най-скоро от всяка командировка.

  • Работете заедно със силни лидери

Един от най-добрите методи за учене е да бъдеш около силни лидери. Не се състезавайте (това е мъжка енергия и стратегия), а наблюдавайте как се вземат решения, как се ръководят екипи, как се изграждат бизнес стратегии за развитие на организацията – това е най-ценният опит, който никое бизнес училище не може да ви осигури. 

  • Заредете се с енергия, за да привлечете най-доброто

Започнете да правите медитативни практики и такива, които да засилят вашата интуиция. Бъдете сигурни, че това ще се отрази не само на личния ви живот, но и на работата. Осемдесет процента, ако не и сто процента от успеха зависи от вашата енергия, заряд и желание нещата да ви се случват, по начина, който искате. Вашата енергия може да завладява не само служителите в екипа ви, както и те да искат да направят нещо с вас, но и вашето семейство и децата ви.

  • Не забравяйте: Невъзможното е възможно!

Вярвайте в себе си и се доверете на вашите умения. Много жени успяват да се издигнат високо по кариерната стълбица, правейки това което, обичат, уважавайки и ценейки това, което са. Така те създават и щастливо семейство. Път към успеха има - чрез женската енергия и мъжкото присъствие в дома.
 
Текст: Milenita May