Поредна успешна кампания реализираха „Ротаракт клуб“ – Велико Търново и Фондация „Искам бебе“, с подкрепата на Общината. След петото издание на инициативата „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ отново бъде подпомогната двойка от старопрестолния град, нуждаеща се от асистирана репродукция и инвитро процедури, за да има дете.

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Акцията се проведе на 7 и 8 март, а събраните средства, заедно с реализирания остатък от миналата година са 2818 лева. Двойката, която ги получава, бе изтеглена с жребий по време на заседание, в което участваха заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, елект-президентът на „Ротаракт“ Марий Стоянов, президентът на клуба Адриана Петкова, координаторът на Фондация „Искам бебе“ във В. Търново Вероника Михайлова и нотариус Дешка Рачевец.

Защо много родители отказват да имунизират себе си и децата си

Кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ се провежда от 2019-а година. Три двойки са подпомогнати в усилията им да имат дете, две са родените бебета – Калоян и Веселин, предстои раждането на трето пеленаче, пак момче, уточни Вероника Михайлова. Инициативата на „Ротаракт“ е в унисон с програмата за асистирана репродукция, която Община Велико Търново реализира повече от десетилетие.

Източник и снимка: radiovelikotarnovo