Иконата на Света Богородица в Бачковския манастир неведнъж е сътворявала чудеса. Случаите са много, а новината за последния пристига тези дни. Този път иконата помага на бременна жена. Ето какво написаха от светата обител в своята фейсбук страница: 

Вече сте мама и татко - как се променят отношенията

"В навечерието на патронния празник на манастира - Успение на Пресвета Богородица, имахме радостта да научим за нов случай на спасителна помощ, оказана от Св. Богородица, посредством чудотворния ѝ образ в Бачковския манастир.

Разказано от К.

През месец март 2019 г. бременна в трети месец постъпва в болница с кървене и опасност за плода и за нея, като прогнозите на лекарите не са добри. След няколко дни сънува Бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица, поставена на стената на средния корпус на манастира и хора, които отиват и ѝ поставят цветя, и тя, заедно с първородния ѝ син също поставят цветя и се помолват пред иконата. К. носи със себе си малка иконка на същия чудотворен образ и ѝ се моли през цялото време в болницата. 

Минават няколко дни и кървенето напълно спира. В деветия месец жената ражда живо и здраво момиченце, самото раждане е изключително леко, въпреки очакванията на лекарите, които предлагали на бременната да си определи дата за секцио, както всъщност е родила и първото си дете. 

За чудото в тялото на мама...

К. сподели и интересен момент от избора на име на бъдещето дете. Още по време на бременността тя и съпругът ѝ имат разногласия за името на детето. Една нощ жената сънува сън, в който с мъжа ѝ се карат за името на детето, а детето е до тях в люлката, то се обръща към тях и казва: „Ама защо се карате, аз се казвам Яна!

На Яна ѝ е обещана среща с Чудотворната икона, станала нейна покровителка, а също и приемане на свето кръщение в Бачковския манастир!"

Източник: фейсбук: Бачковски Ставропигиален Манастир "Успение на Пресвета Богородица"