Ако сте родител с малко дете в ясла и градина, тази тема ви вълнува. Признавам си, че когато в яслата на дъщеря ми се появи съобщение за въшки, първо изпитах паника, после се върнах доста години назад – на терасата на прабаба ми, която упорито ме мажеше с ароматни отвари, които да унищожат малките неканени гости в косата ми. Разбира се, това на фона на възклицанията на моите приятелчета, свободно и волно играещи пред блока… За финал – да, малката ми принцеса също се оказа с такива.


След първоначалния стрес, се взех в ръце и търсих, четох, питах, писах, докато не се сдобих с помощник. Така открих продукта PadStop от NP Pharma, който привлече вниманието ми със своята безопасност и ефективност.

И защо
Едно от нещата, които най-много ме впечатлиха, е, че е напълно безопасен за деца, възрастни, бременни и кърмещи жени. В наши дни е трудно да намериш нещо, което едновременно да действа и да не съдържа агресивни химикали. Продуктът е на основата на естествени съставки и не съдържа инсектициди – това за мен беше ключов фактор при избора.

Още нещо – оказа се ефективен както за унищожаването на въшките, така и за премахването на гнидите по главата. Като майка винаги съм била нащрек относно продуктите, които купувам за всички вкъщи, особено когато става дума за кожа, коса и скалп. PadStop е нежен към тях, това добре, но най-важното - успя да отговори на основното си обещание – да се справи с въшките.

Как действа
При първото приложение следвах инструкциите, предоставени на опаковката. Процедурата беше лесна и ясна – нанесох върху сухата коса (опаковата е доста удобна), оставих го да подейства за около 10-15 минути и след това внимателно измих косата на дъщеря ми. Веднъж с вода, после и с нейния шампоан. Най-голямото предимство за мен беше това, че не се изисква дълго време на действие. Само 10+ минути бяха достатъчни за видим ефект.

След използването на продукта, внимателно разресах косата с гребен против въшки (включен в пакета). Сърбежът намаля осезаемо, въшките и гнидите опадаха като есенни листа. Направих второ приложение след няколко дни, за да съм сигурна, че няма да останат гниди, и всичко премина гладко.

Зле ли се отрази на косата тази одисея? 

Напротив, косата на дъщеря ми остана мека, лесна за разресване и без неприятни ароматни бонуси.

Съвет от мен – превенцията, мили майки, е в основата. След като успешно премахнахме въшките, реших да използвам PadStop и като превантивна мярка – безопасно, лесно и удобно. Ние си върнахме спокойствието и усмивките, спасихме част от нервите си, но в основата е – детето не се изтормози, беше защитено и в безопасност.