КАУЗАТА

През месец март 2023г.  Логопедия.БГ (www.logopedia.bg) организира за пети път кампания за безплатни консултации с водещи специалисти логопеди.

Времето на провеждане на кампанията за безплатни консултации с логопед не е случайно.

През месец март отбелязваме Европейския ден на логопедичната терапия (6-ти март), който българските логопеди разпознават и като свой професионален празник.

Павел - първото родено бебе за 2023 г. във Враца и пета рожба за мама и тати

През тази година кампанията се провежда под надслов „Провери за да знаеш!“ и се фокусира върху необходимостта от регулярни консултации с логопед с цел проследяване на езиково-говорното развитие на децата и превенция на риска от изоставане в развитието на комуникативните умения.

Нашата цел е да осигурим достъп до консултация с изявени специалисти логопеди в цялата страна и да популяризираме работата на езиково-говорните терапевти. Логопедите, които се включват в кампанията, работят изцяло на доброволен принцип - водени от любовта към всяко дете.

Кампанията ще завърши с връчването на първите награди „Логопед на годината“ на специална церемония.

НАШАТА ИСТОРИЯ

Логопедия.БГ е създадена като пространство за проверена и научно обоснована информация за логопеди и родители през 2010 година. В тази платформа можете да откриете новини и интересни проучвания от света на логопедията, контакти на логопеди в цялата страна и библиотека с безплатни материали за работа.

От 2018г. организираме кампании за безплатни логопедични консултации. В първата кампания се включиха 44 логопеда от 17 града.

Инициативата се радва на изключителен интерес от страна на родителите и показа ясно колко ограничени са българските деца по отношение на достъпа си до квалифицирана логопедична помощ.

Второто издание на кампанията се проведе под наслов „Логопед с добро сърце“  в периода 4-10 март 2019г. Участваха 72 логопеда от 18 града. Кампанията беше отразена в редица медии като БНТ, програма Хоризонт, радио София, Новите родители и подкрепена от Академия за родители.

Третото издание на кампанията през 2020г. се случи в началото на световната пандемия, чиито последствия върху детското развитие можем отчетливо да видим и днес.

Четвъртото издание на кампанията през  2022г. се проведе под надслова: "Тук сме, за да ви помогнем" .Фокус на кампанията беше консултирането на семействата за трудностите, които срещат в изграждането на езикови и комуникативни умения при децата, в момент на ограничени социални контакти и подобряване на разбирането за важността на логопедичната терапия в периода на ранното детство. Ново в кампанията беше възможността и за онлайн консултации. Участваха 104 логопеда от 27 града в България.

По-силна от майчината любов няма - едно трогателно писмо с молба за подкрепа

Повече информация за специалистите, които участват през 2023г. и локацията на кабинетите можете да откриете на сайта kauza.logopedia.bg

ЗА РОДИТЕЛИ

Искам да направя безплатна консултация с логопед за моето дете. Какво трябва да направя?

За да си запазите час за безплатна консултация е необходимо да извършите следните стъпки:
1.    Отворете kauza.logopedia.bg 
2.    От главното меню изберете „Логопеди“
3.    Напишете за кой град се интересувате в полето за търсене.
4.    Вижте профилите на специалистите и изберете при кого желаете да си запазите час за консултация.
5.    Свържете се с логопеда и съобразно неговите свободни часове запазете своя час.
6.    Организаторите на кампанията не се ангажират с наличие на свободни часове при специалистите. Моля, имайте предвид, че те ще бъдат ограничен брой.