,,За Сими сме ви разказвали неведнъж’’, пишат от bnr.bg, споделяйки пордобности за състоянието на детето:

,,Редица благотворителни прояви в подкрепа на детето бяха организирани във Видин, а целта им беше събиране на средства за лечението му. Терапията със стволови клетки, която Симеон провежда, за момента е успешна, той е добре и дори вече се забелязват поведенчески промени у него, които говорят за това. Първата вливка на стволови клетки семейството прави още през април, но тогава възникват усложнения, споделя Лора, майката на момчето:

Детското отделение на болницата във Враца е с опасност от закриване

"Той беше започнал да се разболява още преди самата вливка. Там го прегледаха, казаха, че няма проблем, но той започна да прави ангина. Все пак направиха вливката, всичко беше нормално, но трябваше 3 дена да не пие никакви антибиотици. Детето обаче се влоши и започнахме антибиотик.. Малко или много този антибиотик, който приемаше 14 дена, струва ми се, че не се отрази добре на самата вливка.. Втората вливка беше планирана за 3 август, но я изтеглихме един ден предварително. Беше в отлично здраве, пътувахме спокойно, той беше отпочинал, мина много добре... Голям прогрес има, виждат се подобрения, но все пак се предвиждат 4 вливки. Лекарите казват, че най-голям ефект има на втория-третия месец след самата вливка..."

Две деца се оказаха с изгаряния след инцидент по време на семейно тържество

За ноември е насрочена следващата вливка на Сими. Семейството купува и предписани от лекарите добавки, които детето трябва задължително да приема. Но въпреки разходите, те са категорични, че към момента събраните средства им стигат да покриват нуждите си. В това обясни бащата на детето Даниел:

Даяна Ханджиева от Фермата очаква своята първа рожба

"Имаме средства за планираните 4 вливки. На практика аз само кореспондирам с клиниката в Словакия, те ми изпращат проформа фактура, а аз я препращам към платформата за събиране на средства. От там вече се превеждат и самите средства. За път, хотел и останалите разходи имаме средства от базарите с момичетата."

Редом с майката и бащата на Сими е и неговата баба, която неотлъчно е до тях и която е личен асистент на момчето’’.

Източник и снимки: bnr.bg радио Видин